Paravinja dobio 40 godina zatvora za ubistvo Antonije i silovanja

- Pogledajte Antoniju Bilić deset dana pre nestanka, a pogledajte u spisu što je od nje ostalo: dve kosti, dok su ostalo razvukle divlje zveri. Šta je ostalo od ovakve cure za koju se očekivalo da bude supruga i majka i na dobro i ponos cele društvene zajednice - rekao je advokat u završnoj reči

  • 10

Dragan Paravinja osuđen je na 40 godina zatvora na ponovljenom suđenju zbog ubistva mlade Antonije Bilić iz Drniša.

PARAVINJA DOBIO 40 GODINA: Pobesneo zbog presude, psovao u sudnici!

Presudu je pre izrekao sudija Damir Romac na Županijskom sudu. Paravinja je dobio 35 godina za teško ubistvo Antonije Bilić, 4,5 godina za pokušaj silovanja u Omišu i silovanje u pokušaju još 2 godine i 10 meseci.

Ubistvo nesrećne devojke dogodilo se u junu 2011. godine, a od tada su održana dva suđenja Draganu Paravinji. Na oba je osuđen na po 40 godina zatvora, ali presude su ukinute. Prvu je Vrhovni sud ukinuo i slučaj vratio na ponovno suđenje kada su nađeni posmrtni ostaci nesrećne devojke.

Drugu je odluku ukinuo navodeći kako treba da se tokom novog postupka ponovno izvedu svi dokazi i da se proceni radi li se eventualno o nešto drugačijoj kvalifikaciji.

- Pogledajte Antoniju Bilić deset dana pre nestanka, a pogledajte u spisu što je od nje ostalo: dve kosti, dok su ostalo razvukle divlje zveri. Šta je ostalo od ovakve cure za koju se očekivalo da bude supruga i majka i na dobro i ponos cele društvene zajednice - obratio se sudskom veću u svojoj završnoj reči u ponedeljak advokat Vinko Ljubičić, koji zastupa interese porodice Bilić.

Foto: Tanjug / FAH Foto: Tanjug / FAH

Pokazao im je fotografiju Antonije (17) snimljenu pre tragičnog nestanka i pozvao ih da je uporede sa fotografijama njenih ostataka pronađenih godinu i po nakon zločina, a koje se nalaze među dokazima.

U svojoj potresnoj završnoj reči advokat Ljubičić je ponovio kako je treće suđenje bilo nepotrebno i samo je dodatno produbilo bol porodice Bilić, koja tokom svakog procesa proživljava teške trenutke.

Pre iznošenja završnih reči u ponedeljak je Dragan Paravinja izneo svoju odbranu na optužbe koje ga terete za ubistvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić.

- Nisam kriv, nisam je ni video. Sve mi je namešteno i tražim izuzeće svih sudija splitskog suda - kazao je optuženi Paravinja.

(Telegraf.r/ Izvor: slobodnadalmacija.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    1. mart 2016 | 16:13

    На гиљотину!

  • !Fox

    2. mart 2016 | 07:48

    Uf,taj ne treba nikad da izadje!

  • VladimirR.

    1. mart 2016 | 13:39

    Bravo za sud. Nadam se da su spremni tako presuditi za svaki zločin. Makar se desio i nad nekim koji nis čistokrvni Hrvati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA