KO GOVORI ISTINU? Dečak (12) iz Leskovca tvrdi da je dobio batine od komunalne policije, inspektor kaže "nisam lud da bijem dete"!

- Ja ću ih goniti do Strazbura za duševnu bol mog deteta koje od tada vrišti kada vidi policiju - kaže majka dečaka

  • 16

Nikola Stanojković (12) iz Leskovca tvrdi da je dobio batine od komunalnog policajca i saobraćajnog inspektora leskovačke gradske uprave. Sa druge strane, akteri ovog incidenta negiraju Nikoline navode i ističu da se dečak ponašao veoma drsko dok su oni bili na dužnosti.

Slučaj je prijavljen policiji, a majka dečaka naglašava da će insistirati na odgovornosti gradskih službenika.

Incident se dogodio 25. februara oko 14 sati u kvartu Suva reka, nedaleko od škole koju pohađa dečak, u momentu kada je on pokušao mobilnim telefon da snimi službeni automobil u kome su sedela dva komunalna policajca i dva inspektora.

- Komunalni policajac, koji je bio suvozač, izašao je iz automobila, stavio mi ruke iza leđa i nagurao me uz automobil, a inspektor me je kroz otvoren prozor dva puta udario šakom po obrazu. Potom su mi naredili da se udaljim - ispričao je za "Južne vesti“ mališan u prisusustvu svoje majke.

Majka tvrdi da je dečak na školskom odmoru pošao za doručak i naleteo na policajce i inspektore.

- Ja ću ih goniti do Strazbura za duševnu bol mog deteta koje od tada vrišti kada vidi policiju. Istina je da je pogrešio što je hteo da ih slika telefonom i što se uopšte upuštao u raspravu s njima, ali nije normalno da se prema njemu postupa kao prema kriminalcu - kaže dečakova majka.

U Upravi za inspekcijske poslove Leskovca, u okviru koje rade komunalni policajci i saobraćajni inspektori, tvrde da je mališan zloupotrebljen i da je on zapravo nasrnuo na službeni automobil i ljude u njemu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis, Milena Đorđević Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis, Milena Đorđević

- Niko ga nije rukom pipnuo. Nisam lud da nasrnem na dete. Naprotiv, ono je tri puta šutnulo vrata suvozača i psovalo nas je najvulgarnijim rečnikom, rečima koje me je sramota da izgovorim, a potom me udario rukom kroz otvoren prozor, pa mi je službeni fotoaparat ispao iz ruke - priča saobraćajni inspektor Miodrag Marjanović koga majka dečaka optužuje za šamaranje.

Istu priču ponavlja i njegov kolega Jovan Filipović koji se takođe nalazio u automobilu, a koji kaže da su tog dana čekali da usnime mališanovog dedu kako "na divlje“ prevozi takozvane linijske putnike.

- Pre nego što smo parkirali automobil, primetili smo kako na bicklu za nama juri zajapureni dečak. Kada nam se približio, vređao nas je i pretio da će nas zgaziti. Suvozač je izašao da ga upozori i naredio mu da se udalji, ali ga nije pipnuo rukom. Dečak se udaljio i počeo da vrišti i zvao nekog telefonom - tvrdi saobraćajni inspektor Filipović.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Ovom incidentu prethodio je sukob komunalnih policajaca i saobraćajnih inspektora sa ujakom i dedom mališana koji je vlasnik firme "Stefan prevoz“ registrovane za vanlinijski kombi prevoz.

Naime, dečak je dan ranije prisustvovao tom verbalnom sukobu, a sutradan iste ljude prepoznao na ulici.

Saobraćajni inspektori kažu da su u poslednjih nekoliko godina protiv vlasnika "Stefan prevoza“ podneli nekoliko stotina prijava za ilegalni prevoz putnika, a da je samo inspektor Miodrag Marjanović podneo 100 prijava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boro

    2. mart 2016 | 13:03

    Ako je tri puta sutnuo u vrata moralo bi dase primeti na autu,nemogu da sudim za ono sto nisam video,ali vise verujem ovome decaku

  • MrakIzPecine

    2. mart 2016 | 13:58

    Ja verujem da je decak kriv... Evo i zasto, njegovog dedu je gonila policija deda je verovao da ne cini nista lose samo malo prevoz "na divlje". E sad tu se usadi porodicna mrznja prema ljudima o koima slusas citavo vreme kako su oni losi "pravi kriminalci", kako ti maltretiraju porodicu i izbijaju leb iz usta... Ja mislim da nije ni decak kriv ni policija vec porodica decaka... A u ostalom da ga je udario 2 puta sakom u obraz videli bi se tragovi

  • mm

    2. mart 2016 | 14:21

    a sto si snimao. jel ti to vaspitanje iz kuce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA