RODILA ZDRAVOG DEČAKA, PA POSLE 6 SATI UMRLA, NIKO NE ZNA OD ČEGA?! Misteriozna smrt u srpskom porodilištu

Olivera Ljubisavljević (28) iz Vladičinog Hana preminula je pod nerazjašnjenim okolnostima samo šest sati pošto je u Surdulici rodila zdravog dečaka

  • 7

Olivera Ljubisavljević (28) iz Vladičinog Hana preminula je prošlog petka pod nerazjašnjenim okolnostima samo šest sati pošto je u Surdulici rodila zdravog dečaka.

Kako prenosi "Alo!" nesrećna žena se porodila u 5:25 sati ujutru, ali je zbog obilnog krvarenja poslata na operaciju u Niš, gde je umrla na operacionom stolu.

Lekari u Surdulici kažu da ne znaju šta je uzrok smrti mlade žene, dok očajna rodbina najavljuje tužbe zbog neodgovornog lečenja.

- Oko 10 sati pacijentkinja je u pratnji ginekologa, anesteziologa i cele ekipe transportovana za niš. Prihvaćena je u niškoj klinici i tokom operativnog postupka je preminula. Morala je da bude urađena obdukcija, po zakonu za svaku sumnjivu smrt koja je nastupila 48 sati nakon prijema pacijenta - rekao je Dragan Kitanović, direktor Zdravstvenog centra u Surdulici.

Foto-Ilustracija: Telegraf, Tanjug/Jaroslav Pap Foto-Ilustracija: Telegraf, Tanjug/Jaroslav Pap

Olivera je u nedelju sahranjena na groblju u Vladičinom Hanu, a njeni očajni roditelji ne mogu da se pomire sa činjenicom da je više nema.

- Da mi dete umre na porođaju u 21. veku, a poslali smo je zdravu. Ovo je katastrofa. Tužićemo odgovorne, uzeli su mi dete. Neću da se smirim dok neko ne odgovara za ovu. Sve ću da prodam samo da se kazne krivci - rekao je otac Dragiša Stanković.

Olivera je za sobom osim novorođenog sina ostavila muža i drugog, sedmogodišnjeg sina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    2. mart 2016 | 08:09

    Tuga! Saucesce porodici! Jadna deca :'(

  • Magdalena

    2. mart 2016 | 10:35

    Koliko sam ja ukapirala ona je imala i prvi porodjaj tezak koji je zavrsen carskim rezom, trazila je da joj i drugi tako zavrse, ali u bolnici nisu hteli. A kod nas je praksa da se porodjaj ( u koliko je prvi bio carskim) zavrsi carskim rezom, e sad sto to nisu uradili je pitanje...

  • !Fox

    2. mart 2016 | 07:41

    Atonija materice I u velikim porodilistima je dramaticna a tek umalim centrima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA