PRIGREVICA JE NAJOBRAZOVANIJE SELO U SRBIJI: Roditelji deci ne daju da idu na zanate, seljani su masovno ZAVRŠILI FAKULTETE! (FOTO)

Od Drugog svetskog rata do 1992. godine, studije je završilo 420 stanovnika ovog malog naselja

  • 6

Prigrevica, selo nadomak Apatina ima blizu 5.000 stanovnika, a u odnosu na broj žitelja svih vojvođanskih naselja, kako sami meštani tvrde, među njima ima najviše fakultetski obrazovanih.

U OVOM GRADU SU NAJPAMETNIJA DECA NA SVETU: Šta mislite, da li je taj grad u Srbiji? (VIDEO)

Prema preciznoj evidenciji iz monografije profesorke Zorice Korać Aćimović, od Drugog svetskog rata do 1992. godine studije je završilo 420 Prigrevčana, a za poslednjih 15 godina pridružilo im se još 170 visokoobrazovanih meštana, piše portal 025info.

Deset doktora nauka poteklih iz ovog sela predaju na fakultetima širom nekadašnje Jugoslavije. Kako u šali kažu njihove bivše komšije, svi su raspoređeni, pa ih ima na rukovodećim funkcijama od opštinskog do pokrajinskog ranga.

Printskrin: Youtube/Televizija Apatin Printskrin: Youtube/Televizija Apatin

Ranije su svršeni srednjoškolci studirali uz pomoć stipendija i kredita, pa su im fakulteti bili dostupniji, stoga nije čudno što su brojne porodice sa četvoro ili petoro dece koja imaju diplome visokih škola.

Promenilo se vreme, ali se prigrevački roditelji trude da deca to ne osete i ne daju ih na zanate!

Printskrin: Youtube/Televizija Apatin Printskrin: Youtube/Televizija Apatin

Ove godine nijedan učenik iz Prigrevice nije upisao stolarski, mehaničarski, zidarski ili neki drugi zanat. Većina se opredelila za ekonomsku školu, a manje ih je odabralo gimnaziju i druge škole. Tek nekoliko se odlučilo da postanu kuvari i frizeri.

Printskrin: Youtube/Televizija Apatin Printskrin: Youtube/Televizija Apatin

Lane je osnovnu školu "Mladost" pohađalo 355 učenika, a od njih 47 čak 31 je na kvalifikacionom ispitu za srednju školu osvojio maksimalan broj bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    4. mart 2016 | 22:22

    Sreća bi bila da je selo puno bogatih poljoprivrednika,a ne diplomaca koji su pobegli glvom bez obzira iz sela i sad je selo staraca.

  • АБВ

    3. mart 2016 | 10:46

    Гламоч је до початка рата 1992. имао највише високо образованих у односу на број становника,од тога 80% доктора и официра,и највише генарала било је Гламоча.

  • PrigrevcanIN

    3. mart 2016 | 06:35

    Sve ovo je tačno,revolucija počinje u Prigi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA