ŠOKANTNI PODACI TUŽILAŠTVA: Italijanska mafija zarađuje više od "Fijata"

Kriminalne grupe u Italiji godišnje zarade više od 32 milijarde evra trgujući drogom, objavilo je italijansko tužilaštvo

  • 3

Italijanski mafijaši zarade prodajući narkotike u Italiji koliko i bi i kompanija "Fijat" zarađivala prodajući automobile ali ne plaćajući porez, saopštilo je danas italijansko državno tužilaštvo zaduženo za borbu protiv mafije.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Kako se postaje član italijanske mafije, poznatije kao "Cosa Nostra"

Navodeći procene kancelarije Ujedinjenih nacija za narkotike i kriminal, italijansko tužilaštvo je objavilo da organizovane kriminalne grupe u Italiji godišnje zarade više od 32 milijarde evra trgujući drogom, preneo je Rojters.

- To je kao da najveći italijanski proizvođač automobila, zajedno sa svojim dobavljačima delova i prodajnom mrežom, isplaćuje sve plate i svoje dobavljače, a sve proizvodi na crno i bez poštovanja propisa, a zatim prodaje i ponovo ulaže sve bez plaćanja ikakvih poreza - navodi se u godišnjem izveštaju tužilaštva.

- Mala je razlika u tome sto je marža kod trgovaca drogom najmanje deset puta veća od one koje naplaćuje bilo koji industrijski proizvođač - navodi se u izveštaju.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

U tom dokumentu se poredi zarada mafije sa zaradom "Fijata" u Italiji, a ne prihodi čitave grupacije "Fijat Krajsler" na svetskom nivou, napominje britanska agencija.

Tužilaštvo ističe da je kalabrijska mafija, poznata kao Ndrangeta, postala najveći evropski snabdevač južnoameričkim kokainom.

Zahvaljujući povlašćenim vezama za južnoameričkim kriminalnim grupama koje "imaju potpuno poverenje u kalabrijske klanove", Ndrangeta je takođe postala glavni snabdevač kokainom drugih mafijaških grupa u Italiji, tvrdi tužilaštvo.

U Italiji je između jula 2014. i juna 2015. zaplenjeno gotovo četiri tone kokaina, što je osam odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tako je kako je

    3. mart 2016 | 12:45

    Tako je oduvek,tako ce i ostati.To mu dodje da se pola Italije drogira...pola sveta konzumira ta sranja,ja leba jos malo necu imati za pojesti.Kuda vodi ovaj sugav svet pitam se godinama unazad,ali ne nedam da me iskvare ocu cistog obraza i duse da stanem pred boga jednog dana...

  • Suki

    3. mart 2016 | 07:39

    Nista tu nije šokantno..

  • Velislav

    3. mart 2016 | 10:27

    Meni je šokantnije koliko naši tajkuni, koji su legalna mafija, zarađuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA