OTVORENA NOVA POŠTA U PREŠEVU: Olakšaćemo život lokalnog stanovnoštva i izbeglica (FOTO)

Nova pošta na obodu Preševa olakšaće svakodnevicu pripadnika različitih etničkih zajednica – srpske, albanske i romske – ukupno preko 3.200 stanovnika odnosno 600 domaćinstava Mesne zajednice „Železnička stanica”, i gravitirajućih sela Trnavska Reka, Cakanovac i Čukarka

  • 6

Danas je otvorena nova pošta u naselju Železnička stanica na obodu Preševa. Ovo je 1.501 ekspozitura u poštanskoj mreži Srbije, a deseta po redu poslovnica u akciji "52 pošte za 52 nedelje". Pošta Srbije na ovaj način pospešuje ekonomski, privredni i demografski napredak malih sredina, i doprinosi bržem i ravnomernijem regionalnom razvoju, dosledno poštujući stav da je Srbija zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

"52 POŠTE ZA 52 NEDELJE": Otvorena još jedna ekspozitura - u selu Baničina (FOTO)

Poštu u Preševu svečano je otvorio i žiteljima predao na upotrebu Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća "Pošta Srbije", i tom prilikom izjavio:

- Ekonomska opravdanost otvaranja ove poslovnice je nesporna: preko 3.200 stanovnika, veliki broj malih privrednika i najveći prihvatni centar za migrante. Dakle, očekujemo da će pošta raditi više nego profitabilno. U isto vreme, Pošta Srbije na ovaj način dokazuje da je društveno odgovorna korporacija, i spremna da razvija svaki deo Srbije i dokazuje da je svaki čovek ove zemlje podjednako vredan pažnje.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

- Ova poslovnica i sve usluge koje ćemo pružati, uključujući i menjačke poslove, olakšaće bitno život i kretanje kako stanovnika Preševa tako i prispelih izbeglica. Cilj nam je da se okrenemo jedni drugima i da živimo u slozi - rekao je Krkobabić.

Skender Limani, predsednik Mesne zajednice "Železnička stanica", potpisnik zahteva za otvaranje nove pošte u ime meštana izrazio je zahvalnost Pošti Srbije i tom prilikom istakao:

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

- Ovo je za nas veoma važan trenutak jer su iz Preševa otišle skoro sve banke. Glavna opštinska pošta postala je mala za usluživanje oko 45.000 stanovnika, naročito prilikom isplate penzija i drugih davanja. Posle ovog poteza ubeđen sam da će građani drugačije shvatiti čitavu situaciju i da će biti usluženi brzo, kvalitetno i na vreme. Takođe, u ovo vreme kada nema zaposlenja, dva radna mesta nam mnogo znače za mlade generacije. S pomoći kakva je Poština i sa drugim investicijama, nadam se da ćemo poboljšati život u ovoj sredini i doprineti da u budućnosti ne budemo devastirano područje.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

Za sećanje na veliki doprinos koji je dao ovoj mesnoj zajednici, Milan Krkobabić je dobio prigodni poklon od opštinske organizacije penzionera Preševa.

Nova pošta na obodu Preševa olakšaće svakodnevicu pripadnika različitih etničkih zajednica – srpske, albanske i romske. Preko 3.200 stanovnika odnosno 600 domaćinstava Mesne zajednice "Železnička stanica", i gravitirajućih sela Trnavska Reka, Cakanovac i Čukarka, moći će da obave mnoštvo različitih poslova na jednom mestu: da pošalju i prime pisma i pakete, plate račune, podignu penziju ili socijalna davanja.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

Takođe, Pošta Srbije daruje ovdašnjim meštanima besplatan internet kutak a poštanski radnici vršiće besplatnu internet obuku.

Poslovnica na ovom mestu u Preševu poslovaće pod okriljem Regionalne radne jedinice "Vranje, Leskovac, Prokuplje, Pirot". Prostorije za njen rad, bez naknade, ustupilo je Udruženje penzionera Mesne zajednice "Železnička stanica", a poštanski majstori su ih za kratko vreme uredili i opremili po meri savremenih korisnika kako bi pružili najkvalitetnije i najjeftinije poštanske i finansijske usluge.

Da Pošta Srbije, iako je veliki sistem, brzo reaguje i prilagođava se korisnicima, najbolji dokaz je specijalizovani šalter za poštanske usluge koji je krajem godine otvoren u najvećem Prihvatnom centru Preševo, gde migranti mogu da zamene devize ili podignu novac koji im rođaci šalju preko Vestern juniona, ali i da kupe pripejd kartice za telefon i slično. Time se ovim ljudima koji beže od rata i siromaštva bar delimično ublažavaju problemi na mukotrpnom putu ka novom životu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    3. mart 2016 | 20:12

    Samo otvarajte nove poste,a mi se u nasoj posti gusimo jedan salter radi na 36000 stanovnika otiso jedan u penziju a radno mesto se cuva vec dve godine za necijeg sina ili kci dok ne zavrsi skolu drugi na bolovanju i tako vec dve godine.

  • Mirko

    3. mart 2016 | 21:12

    Zar se morate udvarati i cinculirati po Presevu a u banatu poste prokisnjavaju, pultevi izlizani i u fazi raspadanja.Malo pa cujem otvoren vrtic, nova skola i td po presevu i Bujanovcu...ali neka zapad sve gleda i morate da ih ispostujete...fuj

  • Raspucin

    3. mart 2016 | 19:37

    Mislite siptara i sirijaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA