MATEJA (2) UMRO JE U VRTIĆU OD VIRUSA KOJI MU JE NAPAO SRCE?! Roditelji preminulog dečaka traže PUNU ISTINU

- Želimo da do kraja razjasnimo zbog čega je umrlo naše dete. Znam da nije imao nikakvih zdravstvenih problema. sigurna sam da nije imao prehladu niti neki oblik gripa - kaže majka dečaka Olgica Mitić

  • 13

Dvogodišnji Mateja Mitić, koga je bez svesti i pulsa, pronašla vaspitačica u vrtiću "Dečiji lug" u Beogradu, umro je zbog virusa koji je napao srčani mišić, pokazao je obdukcioni nalaz.

DEČAK (2) PREMINUO U VRTIĆU: Legao i više se nije probudio, vaspitačica pokušala da ga oživi!

Kako prenosi "Alo!" veštaci Instituta za sudsku medicinu utvrdili su da je do smrti malenog Mateje došlo prirodnim, nenasilnim putem, usled akutnog zapaljenja srčanog mišića virusne etiologije, što ukazuje na kraće trajanje zapaljenskog procesa. U nalazu međutim ne piše kada je smrt nastupila.

DECA U VRTIĆU SU JAUKALA NAD MRTVIM DEČAKOM (2)! Jezivi detalji tragedije koja je potresla celu Srbiju

Foto-Ilustracija: Telegraf, Tanjug/Jaroslav Pap Foto-Ilustracija: Telegraf, Tanjug/Jaroslav Pap

Tragedija se dogodila tokom popodnevnog odmora u beogradskom naselju Mali Mokri Lug. Dečak je zaspao sa ostalih 15 mališana, međutim, posle odmora vaspitačice nisu uspele da ga probude.

Dežurne medicinske sestre pokušale su da ga reanimiraju ali bezuspešno. Hitna pomoć je dete odvezla u Dečiju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj ulici oko 14 sati, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Matejini roditelji ovakve rezultete sudskih veštaka smatraju nepotpunim.

Foto-ilustracija: Tanjug/Jarolav Pap, FreeDigitalPhotos/dream designs Foto-ilustracija: Tanjug/Jarolav Pap, FreeDigitalPhotos/dream designs

- Moramo da znamo pre svega u koliko časova je dete umrlo. Taj podatak razjasniće nam verujemo da li je eventualno mogao da bude spasen - kaže otac dečaka Bojan Mitić.

Roditelji najavljuju da će tražiti i mišljenje privatnih stručnjaka sudske medicine.

- Želimo da do kraja razjasnimo zbog čega je umrlo naše dete. Znam da nije imao nikakvih zdravstvenih problema. sigurna sam da nije imao prehladu niti neki oblik gripa. Samo nekoliko dana pre smrti bio je kod pedijatra koji nam je izdao potvrdu da je potpuno zdrav - kaže majka dečaka Olgica Mitić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    4. mart 2016 | 09:43

    Zao mi je zbog deteta ali i sama majla da je stavila dete da spava a to se isto dogodi u medjuvreme verujem da bi proslo jos. Vise vremena nego sto bi i sama uocila. Ipak svaka majka kad stavi dete da spava ona ga ne budi ko se slaze samnom

  • Dobi

    4. mart 2016 | 09:31

    Doktori ne mogu da se krive za ovakve slucajeve jer niti su bogovi niti sveci.Smrt se desila iz cista mira ,dok je dete spavalo.Ko bi bio kriv,da mu se to desilo kod kuce,a moglo je,neka se zapitaju roditelji.

  • Sremac

    4. mart 2016 | 08:00

    A šta pedijatar može da vidi.. pogleda dete i ok.. Shvatite da postoji toliko bolesti oko nas da je pravo čudo što smo uopšte i živi. Ko dočeka 60god može se reći da je uspeo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA