KUSTURICA OTKRIO KAKO JE ZAPAD UNIŠTIO SVET: A onda je poručio nešto Holivudu što je sve ostavilo u ZABEZEKU!

Poslednja klapa je pala juče, posle 50 nedelja snimanja u Andrićgradu, a Kusta je ubeđen da će ovo ostvarenje ostaviti poseban pečat u njegovoj karijeri

  • 34

Čuveni srpski reditelj Emir Kusturica napokon je završio snimanje filma "Na mlečnom putu", u kojem glavnu ulogu tumači holivudska lepotica Monika Beluči. On tvrdi da će njegovo najnovije ostvarenje objasniti na koji način je Zapad uništio svet.

(EKSKLUZIVNI INTERVJU) EMIR KUSTURICA: Putin vraća veru Srbima u sebe, a njegove rakete rasporediću po svom balkonu!

Poslednja klapa je pala juče, posle 50 nedelja snimanja u Andrićgradu, a Kusta je ubeđen da će ovo ostvarenje ostaviti poseban pečat u njegovoj karijeri, prenosi "Informer".

Emir Kusturica je po prvi put igrao glavnu mušku ulogu u svom filmu:

- Na snimanju "Mlečnog puta" bio sam okružen dobrim glumcima, od kojih sam učio. Sloboda Mićalović je perfektna u svom poslu, Monika Beluči je prvi put u životu napravila veliku ulogu, a Miki Manojlović je neprevaziđen - rekao je Kusta.

- Ovaj film će biti moj politički testament. Kad kažem politički testament, mislim na krizu koja je zahvatila Zapadnu civilizaciju i koja se sada razrešava na Bliskom istoku - rekao je reditelj za portal "Iskra".

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je objasnio da je raspadom SSSR stradao ceo svet i da se tom tematikom najviše bavio u svom novom filmu:

- Od jednog Rusa sam čuo priču da je demokratija propala zajedno sa propašću Sovjetskog Saveza. Kada je postojao Sovjet, zapadne države su morale unutar svojih sistema da dokazuju da su demokratske, a kada je on pao, pao je i Berlinski zid, i nije ostalo ništa više što su morali da ispunjavaju. To se najbolje videlo na bombardovanju Jugoslavije - izjavio je Emir.

Tvorac čuvenih i nagrađivanih filmova kao što su "Andergraund" i "Dom za vešanje" rekao je da ga ne zanima kako će Zapad i Amerikanci prihvatiti njegovo novo ostvarenje.

- Savršeno me baš briga šta će reći Holivud za moj govor - kratko je poručio Kusta u svom stilu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Reditelj je priznao da je sve svoje finansije uložio u ovo ostvarenje:

- Film "Na mlečnom putu" je priča o moralu, veri i uverenju, što je danas zaboravljena kategorija. Kada radiš tako nešto, bitno je da za neki kadar koji ne valja ne uveriš sebe da je dobar. Sve što sam zaradio od filma i muzike opet je otišlo tamo - rekao je Kusturica.

Kusta je dve godine radio na svom novom ostvarenju, jer je nekoliko puta prekidao snimanje. Reditelj je čak pao sa magarca, pa nije bio u stanju da radi, a drugi put je snimanje odloženo zbog loših vremenskih uslova. Planirano je da film premijerno bude prikazan na filmskom festivalu u Kanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    4. mart 2016 | 20:06

    Не знам зашто се људи овог филма већ унапријед плаше?! Он је српски режисер, и ако је већ себе и свој новац уложио у нешто за што он мисли да је његово животно остварење, од мене ништавне и мале може да добије само подршку да успије. ПС Господину Кустурици желим срећу, и све најбоље.

  • Nikolas

    5. mart 2016 | 18:44

    DANAS JE OPASNO RECJ ISTINU U OVOM SVETU GDE ZAPAD ZELI DA DOMINIRA !!! MOZDA CAK OPASNIJE NEGO U VREME HITLERA I STALJINA -TADA SI IMAO GDE POBECI A SADA SU SATANE SVUGDE !!!!! STRASNO JE VREME DOSLO ZA PRAVU DEMOKRATIJU I ZA ONE KOJI SE BORE ZA ISTINU!!!

  • Dag

    4. mart 2016 | 18:15

    Ja sam ,u potpunom "zaumu",zbog "zabezeka"... (Tuzno je ,kad neko svoj,neosporni talenat, trosi,na periferne -stvari. Opasno je, biti,intelektualac - opste prakse.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA