BOSANAC ZAVRŠIO U ŠVAJCARSKOM ZATVORU jer je zabranio ćerki, koja nosi hidžab, da pliva u školi

Emir Tahirović je zabranio kćerki da ide na plivanje jer i pored kupaćeg kostima za pokrivene žene, telo njegove devojčice ipak može da se vidi

  • 36

Švajcarski sud je osudio Bosanca Emira Tahirovića (40) na četiri meseca zatvora jer nije dozvolio svojoj kćerki da prisustvuje časovima plivanja koji su se održavali u školi.

ISTORIJA VELA NA ŽENSKOJ GLAVI: Mislite da ga je Muhamed izmislio?! Pojma vi nemate! (FOTO)

On je bio poznat u svojoj zajednici kao "nepoželjna osoba", a nakon kritika nastavnika i zaposlenih u školi završio je u zatvoru.

Pre svega, on nije dozvoljavao da njegova ćerka (14) ide u školu bez hidžaba. Školska uprava se borila dugo da speči nošenje marame, ali je Tahirović na kraju uspeo da se izbori na sudu da njegova ćerka "ne bude viđena". Još jedan od primera je taj što joj nije dozvolio da ide na časove skijanja na Alpe. Nastavnike je ovo takođe uznemirilo.

Oštre reakcije su usledile kada je zabranio kćerki da ide na plivanje jer, prema njegovom mišljenju, i pored kupaćeg kostima za pokrivene žene, telo njegove devojčice ipak može da se vidi.

Na sudu je rekao da "on to ne može da dozvoli". Iz uprave škole u St. Margretenu u kantonu St. Galen rekli su lokalnim medijima da više nisu mogli da trpe izuzetke kada je u pitanju ćerka Tahirovića i da otac "već jednom mora da odluči da li će njegova ćerka biti tretirana kao ostala deca i suočiti se sa posledicama".

On se sada nalazi u zatvoru zbog, kako je naveo sud, opstruiranja prava njegove kćerke za integraciju i praćenje školskog programa. Njegov advokat, koji je uložio žalbu na osuđujuću presudu, tvrdi da državni zvaničnici za obrazovanje nisu svesni posledica ovog događaja, pa je Tahirovića jednostavno nazvao "ekstremistom".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nira

    4. mart 2016 | 12:03

    Dragi moj onda je najbolje da je ispišeš iz škole jer očito nema prava da sama odlučuje šta hoće i šta može i vjerovatno ćeš je udati prve prilike za nekog kao što si ti.

  • Невена

    4. mart 2016 | 12:03

    Да ли је то та "исламска женска слобода о ношењу хаџиба"? Шта би на ову исламску слободу рекла Госпођа Зукурлић- која иначе живи у харему? :)

  • ATIMUS

    4. mart 2016 | 12:05

    Svaka cast svajcarcima samo jedna zamerka ....malo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA