OTKAČIO SE TITOV BROD NA SAVSKOM KEJU: Olupina krenula na bicikliste (FOTO)

ekadašnji biser reka, brod "Krajina" zvao se "Dragor". Iako ga je zaštitio Istorijski muzej Srbije, već godinama trune na Gazeli

  • 20

Nekadašnji luskuzni Titov i brod kralja Aleksandra Karađorđevića - "Krajina", koji je danas kao olupina stacionirana kod Savskog pristaništa ispod Železničkog mosta, usled porasta vodostaja reke Save, otkačio se, oštetio ogradu i "uleteo" na stazu za bicikliste.

Savsko priobalje napokon sređeno: Uklanjanje poslednjih brodskih olupina (VIDEO)

Na fotografijama koje su na društvenoj mreži Tviter postavili biciklisti, koji su na taj način i alarmirali nadležne kako bi reagovali, vidi se kako je brod "zakoračio" na biciklističku stazu, a strahuje se i da može da udari u most.

- Brod olupina se otkačila i krenula na biciklističku stazu. Jel da mu donesemo bajs ili ga sklanjate? - napisalo je na društvenoj mrteži tvoiter udruženje Ulica za bicikliste.

Strahuje se i da usled još većeg nivoa Save, brod on može da krene nizvodno pa da tek napravi havariju odnosno udari u Železnički most.

Nekadašnji biser reka, brod "Krajina" zvao se "Dragor". Iako ga je zaštitio Istorijski muzej Srbije, već godinama trune na Gazeli.

On je izgrađen u Regensburgu 1928. godine za 1,5 miliona zlatnih maraka a iste te godine ova jahta je doplovila u Beograd. Luksuzno plovilo koje je na 700 kvadrata, imalo tri salona, dva apartmana, 18 dvokreventnih kabina, kupatila, radnu sobu i palubu za šetnju, prvo je bila u vlasništvu porodice Karađorđević, a potom je služila za potrebe predsednika Tita. Posle Tita, iako je promenila još vlasnika, ova konstrukcija je ostala usamljena.

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joja

    5. mart 2016 | 20:53

    Samo u idioti u srbiji dopustaju da ovaj brod propada

  • nikola

    5. mart 2016 | 22:09

    u drugim zemljama bi ovaj brod drzava iskoristila kao Istoriju,reparirala, sredila i napravila turisticku atrakciju.

  • Савица

    5. mart 2016 | 20:58

    ШТО НИЈЕ КРЕНУО НА ОНЕ СА ЏИПОВИМА СТАРЛЕТАМА???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA