SANDERS POČISTIO KLINTONOVU: Značajna pobeda na izborima u Mejnu

Bila je to očekivana pobeda za samoproglašenog socijal-demokratu Sandersa, koji potiče iz obližnje savezne države Vermont i uživa snažnu podršku na severoistoku SAD

  • 7

Berni Sanders ostvario je danas značajnu pobedu nad rivalkom za nominaciju Demokratske stranke na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton, pošto je osvojio značajno više glasova od nje na unutarstranačkim izborima u saveznoj državi Mejn na severoistoku SAD.

KRUZ I SANDERS SU SE VRATILI U TRKU: Politički cirkus se nastavlja danas, evo šta očekivati

Sanders je Klintonovu, bivšeg američkog državnog sekretara i prvu damu, pobedio sa 64,3 odsto glasova prema njenih 35,5 odsto glasova, prenela je agencija AFP.

Bila je to očekivana pobeda za samoproglašenog socijal-demokratu Sandersa, koji potiče iz obližnje savezne države Vermont i uživa snažnu podršku na severoistoku SAD.

Klintonova, međutim, i dalje vodi kad je reč o ukupnom broju glasova delegata potrebnih za pobedu u trci za osvajanje nominacije Demokratske stranke za predsednika SAD.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Na unutarstranačkim izborima u subotu je Sanders takođe bolje prošao, s obzirom da je pobedio u Kanzasu i Nebraski, dok je Klintonova odnela pobedu u Luizijani.

Sanders je za Si-En-En izjavio da je njegova kampanja sve uspešnija.

- Samo u poslednja dva dana smo pobedili na unutarstranačkim izborima u Mejnu - koje smo dobili večeras sa veoma velikim odazivom birača, pobedil smo u Nebraski i Kanzas - istakao je on.

- Mislim da smo privukli radne ljude, mlade ljude koji su spremni da dignu glas i zatraže da dobijemo vladu koja predstavlja sve nas, a ne samo neke - rekao je Sanders.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan Mikavica

    7. mart 2016 | 10:07

    Za Srbiju je mnogo vazno da Klintonova ne dobije izbor, ona ne voli Srbiju, muz joj ima spopmenik u Pristini, drugo, ona nije kapacitet da predstavlja tako vaznu svetsku silu.

  • S.C.

    7. mart 2016 | 10:37

    Samo ona da ne dobije

  • Nikolas

    7. mart 2016 | 10:44

    ZAVRSICE SE I TAJ AMERICKI SOU PROGRAM -AMERI CE DOBITI PRVI PUT PREDSEDNICU HILARI KLINTON.ONAJ KO FINANSIRA TAJ I VLADA U ZAPADNOM SVETU A TO JE BILDENBERG GRUPA TESKA 3BILIONA DOLARA !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA