NAROD NAJZAD USTAO PROTIV ISIS-A: U toku su borbe sa džihadistima, vijori se sirijska zastava u prestonici kalifata (FOTO)

Kako navode očevici, državne zastave pojavile su se na zgradama u pet različitih kvartova Rake, nakon čega su građani izašli na masovni protest

  • 8

U nekoliko delova sirijskog grada Rake, takozvane prestonice Islamske države, stanovnici su se pobunili protiv boraca te terorističke organizacije i istakli državne zastave Sirije u znak podrške vojsci predsednika Bašara al Asada.

ONI KUPUJU KARTU U JEDNOM SMERU DO PAKLA: Putuju u centar Islamske države, strepe da se nikad neće vratiti (VIDEO)

Kako navode očevici, državne zastave pojavile su se na zgradama u pet različitih kvartova Rake, nakon čega su građani izašli na masovni protest, prenosi Sputnjik.

To je dovelo do sukoba sa teroristima, a u žestokim borbama stanovnici Rake uspeli su da ubiju veliki broj terorista, naveli su očevici.

Istovremeno, teroristi su blokirali izlaze iz grada, kako ne bi dozvolili jednom delu dezertera da pobegnu.

Međutim, nema nikakvih snimaka ili fotografija tog navodnog ustanka građana. Ipak, vladini službenici održavaju stalnu komunikaciju s lokalcima u Raki kako bi im mogli podeliti penzije.

Naime, mnogi civili u gradu koji kontroliše ISIS uprkos svemu još uvek prima penzije što im omogućuje da kupuju potrepštine dok su pod brutalnom okupacijom terorista. Izveštaj sirijske vlade potvrđuju stranice na kojima se podupire Sirijska Arapska Vojska. Na društvenim mrežama dele se slične informacije službenika.

Islamska država nije izvestila o navodnom ustanku, ali ta teroristička grupa retko izveštava o gubicima ili građanskim pobunama.

Raka, samoproglašena prestonica Islamske države, nalazi se na severoistoku Sirije, na obali reke Eufrat i pod okupacijom je od 2013. godine. Sirijska vojska je u više navrata pokušavala da povrati kontrolu nad tim gradom, ali bezuspešno, navodi Sputnjik.

Trenutno, ofanzivu na Raku istovremeno sprovode i sirijska vojska sa zapada i kurdski ustanici sa severoistoka.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA