DOK SE OSTATAK SRBIJE BORI S POPLAVAMA, NOVA VAROŠ ZAVEJANA: Bez struje 800 kuća, stanovnici odsečeni od sveta!

Sneg koji je padao praćen jakom kišom, polomio je preko 50 drvenih, betonskih i metalnih stubova u niskonaponskoj elektro mreži i stubnih trafostanica, a oštećen je i dalekovod u Kokinom Brodu koji strujom napaja sela oko Uvca

  • 2

U planinskim selima kod Nove Varoši bez struje je oko 800 domaćinstava zbog snežnog nevremena koje je sinoć i juče zahvatilo ovaj deo Srbije.

Od sveta je odsečeno i više planinskih zaseoka a zbog neprohodnih puteva nastave danas nije bilo u matičnim osnovnim školama u Jasenovu, Akmačićima i Božetićima i njihovim izdvojenim odeljenjima.

(UŽIVO) VANREDNA SITUACIJA! Izlile se reke, sprema se EVAKUACIJA - POPLAVLJENI putevi i kuće širom Srbije (VIDEO)

Sneg koji je padao praćen jakom kišom, polomio je preko 50 drvenih, betonskih i metalnih stubova u niskonaponskoj elektro mreži i stubnih trafostanica, a oštećen je i dalekovod u Kokinom Brodu koji strujom napaja sela oko Uvca.

Foto-ilustracija: Tanjug/Željko Dulanović Foto-ilustracija: Tanjug/Željko Dulanović

- U planinskim selima palo je oko 20 centimetara vlažnog snega. Bez struje je četvrtina teritorije opštine, a najteža situacija je u mesnim zajednicama Jasenovo, Božetići, Akmačići, Rutoši i Draglica. Žice elektovodova popadale su po seoskim saobraćajnicama i dvorištima pa je najpreče da se isključe sa napona kako ne bi neko stradao. Angažovaćemo i svu raspoloživu mehanizaciju da očisti planinske puteve jer se do oštećenih dalekovoda može jedino pešice – kaže Ivan Mladenović, koji predsedava Privremenim organom u opštini Nova Varoš.

STANOVNICI ARILJA DOŽIVELI ŠOK: Jutros u pet zapištale sirene koje su najavile opasnost od poplava!

Izlili su se i mnogi planinski potoci, a u selu Bistrica voda je prodrla u par domaćinstava. Pojavila su se i brojna klizišta ali na sreću nema ugroženih.

- Nabujali potoci odneli su više propusta i drvenih mostova u Bistrici, Draževićima i Klaku, a klizište je u Trudovu povuklo dalekovod. Stabla čečara popadala su po putevima pa je u prekidu saobraćaj na više lokalnih prutnih pravaca kao i regionalnom putu Kokin Brod - Ljubiš, a česti su i odroni pa se vozačima savetuje oprez – kaže Miroljub Šaponjić, direktor Direkcije za izgradnju opštine.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA