SVI SU U PRIPRAVNOSTI: Očekuje se porast reka u Zapadnoj Srbiji! (VIDEO)

- Očekuje se porast svih vodostaja u Zapadnoj Srbiji od Kurbašnice, Mlave, Lugomira i drugih malih bujičnih tokova - rekao je Direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović

  • 2

Direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović izjavio je danas da se oblaci nad Srbijom pomeraju ka centralnim delovima zemlje pa se može očekivati porast vodotokova na bujičnim rekama i na tom području.

(UŽIVO, IZ MINUTA U MINUT) VANREDNA SITUACIJA U 11 OPŠTINA! Izlivaju se reke, evakuisano 59 osoba! (FOTO) (VIDEO)

Puzović je rekao da se "talas lagano pomera na dole i da će verovatno porasti Južna Morava i Toplica" dodavši da se "tek večeras očekuju padavine".

Ovo su NAJUGROŽENIJA MESTA U SRBIJI u kojima se očekuju NOVI OPASNI NALETI VODE!

- Očekuje se porast svih vodostaja u Zapadnoj Srbiji od Kurbašnice, Mlave, Lugomira i drugih malih bujičnih tokova - rekao je on.

Puzović je rekao i da se na području Čačka "voda trenutno povlači i da se preduzimaju sve mere i radnje da se u onom delu gde se prelila preko nasipa brzo izvuče".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je ponovio da je u Lučanima "situacija teška jer je voda veća nego 2014. i prvi put u svoj istoriji je prešla preko pruge" objasnivši da je do toga došlo jer Zapadna Morava jos raste u tom delu", a lokalne reke ne mogu da se u nju uliju.

Prema njegovim rečima, sve druge reke uzvodno "su u laganom opadanju - Đetinja, Skrapež kao i Bjelica u svom gornjem delu toka".

Pogledajte snimak brane Ovčarsko-kablarske klisure:

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mia

    7. mart 2016 | 19:35

    Zar nijevpre dve godinevreceno mestanima da moraju da plate osiguranje a ne da drzava dajevpare svi se oni prave ludi znaju da strajkuju zavmalume a nece da osigurajz mi placami i odrzavamje zgrade i osiguranje a oni nista puni para

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA