NAPETO U SUBOTICI: SVM traži poništavanje izbora, LSV hoće da tuži Pastora

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara tvrde da postoji višak listića na kojima je zaokružena Demokratska stranka. Iz Lige socijaldemokrata Vojvodine prete tužbom ukoliko Pastor ne povuče izjave o rezultatu te partije

  • 2

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara traže poništavanje rezultata lokalnih izbora u Subotici posle uvida u birački materijal. S druge strane, iz Lige socijaldemokrata Vojvodine najavljuju da će protiv predsednika SVM Ištvana Pastora u ponedeljak podneti krivičnu prijavu.

Kako je danas saopšteno iz SVM, ova stranka podnela je krivičnu prijavu "vezano za lokalne izbore u Subotici, koji su održani 6. maja", a u saopštenju nije precizirano protiv koga je podneta prijava. Ova partija je, zajedno sa Ujedinjenim regionima Srbije i Srpskom naprednom strankom, zatražila da im se odobri uvid u birački materijal sa lokalnih izbora.

- U kontrolisanim džakovima pronađeni su glasački listići različitih svetloplavih boja u većoj količini. Prilikom kontrole utvrđeno je da je skoro na svim glasačkim listićima svetlije plave boje redom zaokružen isti broj, i to broj Demokratske stranke - navodi se u današnjem saopštenju SVM.

LSV je pre dvana dana poručio da će u ponedeljak tužiti Pastora "ukoliko do tada ne povuče date izjave na račun izbornog rezultata Lige socijaldemokrata Vojvodine". U saopštenju ove partije navodi se da svako ko posumnja u regularnost izborne procedure ima pravo i obavezu da odmah reaguje prigovorom, i postavlja se pitanje zašto predstavnici SVM nisu blagovremeno ulagali prigovore na izbornu proceduru.

Koalicija "Izbor za bolji život - Boris Tadić" u Subotici je na lokalnim izborima osvojila 26,67 odsto glasova, odnosno 20 od 67 mandata u Skupštini grada. Za njom slede Savez vojvođanskih Mađara sa 22,52 odsto, odnosno 16 mandata i Srpska napredna stranka sa 10,80 odsto, što čini osam mandata.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srđan

    13. maj 2012 | 05:25

    ovi ljigaši prozivaju dveri fašistima,a oni bi odmah da tuže i vešaju svoje političke protivnike,još su mi smešniji kad pljuju po vlasti,a oni u vojvodini na vlasti 12 godina a toliko su je opustosili i pokrali da je to sramóta!!!

  • zile

    12. maj 2012 | 16:56

    kad Pastor to kaze,a bece u delovima blasti ,to ima svoju tezinu i istinu.Jos kad mu prete podguzne muve,autonomasi,onda to govori da je stvar ozbiljna i vrlo istinita.Treba narod da se pita,a tada bi radila govnava motka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA