Jezivi snimak vozača GSP koji kuca poruke na mobilnom i vozi PUN AUTOBUS! (VIDEO)

- U jednom trenutku autobus je stao na raskrsnici na Novom Beogradu, i iako se uključilo zeleno svetlo, stajao je 10 sekundi u mestu. Kada su ga putnici opomenuli da se zeleno svetlo odavno uključilo, tek je krenuo

  • 21

Vozač autobusa na liniji 71 koji saobraća na relaciji Zeleni venac - Bežanija (Ledine) tokom vožnje nije ispuštao svoj mobilni telefon iz ruku, što je vidno uzmemirilo putnike u autobusu.

FILMSKA DRAMA U GSP: Putnica sela za volan autobusa i izazvala UDES!

Prema rečima čitaoca "Telegrafa" koji je u ponedeljak veče bio u istom autobusu, vozač je toliko bio zagledan u mobilni telefon, na kojem je kucao poruke sve vreme, da maltene nije gledao kuda vozi.

- U jednom trenutku autobus je stao na raskrsnici na Novom Beogradu, i iako se uključilo zeleno svetlo, stajao je 10 sekundi u mestu. Kada su ga putnici opomenuli da se zeleno svetlo odavno uključilo, tek je krenuo. Nakon par stotina metara, umesto da stane na sledećem stajalištu, on je prošao, i opet pošto su ga putnici opomenuli, zaustavio je autobus, iako je stanicu maltene prošao - priča naš sagovornik, i dodaje da se ovo desilo u ponedeljak veče između 21 i 22 sata, kao i da su putnici strahovali šta će dalje u toku vožnje da se dešava.

(VIDEO) 130 NA SAT SLUŽBENIM VOZILOM: Pogledajte sumanutu jurnjavu po srpskom putu!

Kako kaže, u autobusu su se čuli povici upućeni vozaču da uspori i da gleda kuda vozi, međutim, sve do stajališta u Surčinskoj ulici, on je jednom rukom držao volan, a drugom mobilni telefon.

- Kako je moguće da se to dešava, valjda vozači autobusa treba da budu odgvorni i savesni, jer voze toliko ljudi - priča naš čitalac, i poziva na odgovornost GSP.

KOLAPS U BEOGRADU: Sudar autobusa i automobila

Pozvali smo GSP za komentar i pitali ih da li su upućeni u ovaj slučaj, kao i kakav je stav GSP-a kada je u pitanju korišćenje mobilnih telefona, ili bilo kakvih uređaja koji ometaju vozača u toku vožnje.

- Zaista nisam u stanju da išta vidimo na snimku koji ste nam dostavili, a posebno ne da identifikujemo vozača. U svakom slučaju telefoniranje tokom vožnje je zabranjeno, kako internim uredbama preduzeća, tako i Zakonom o bezbednosti saobraćaja - rekla je za "Telegraf" Slavica Stevanović, portparol GSP - a, i zamolila putnike da preko sajta GSP-a upućuju zvanične primedbe u kojima je neophodno da se navedu vreme, broj linije i garažni broj vozila (koji se nalazi kod prednjih vrata na desnoj strani ili pozadi, iznad registarske tablice, a obično je četvorocifreni broj), kako bi se vozači koji koriste telefon tokom vožnje kaznili.

POČEO DA RADI BUS 36: Ovako izgleda vožnja novom gradskom LINIJOM od PROKOPA do Železničke stanice! (FOTO)

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Ovi podaci su neophodni kako bi se vozači identifikovali i kaznili, a prijava našem preduzeću je neophodna jer se samo na osnovu nje može pokrenuti postupak i sankcionisati nedozvoljena i neprofesionalna ponašanja zaposlenih u GSP-u - rekla je Stevanović, i dodala kako se kazne primenjuju u zavisnosti od prekršaja, a mogu biti od smanjenje plate za 10 odsto pa naviše, kao i raskid ugovora o radu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kebič

    9. mart 2016 | 15:08

    Šoferska je tuga pregolema...nemate pojma kako je voziti bus u bg,ns pakao kao vecina radnickih poslova u Srbiji ,naravno ko uopste radi...

  • Gidra

    9. mart 2016 | 17:07

    Liniju 71 voze privatni prevoznici.Inače svi vozači na ulici pričaju na ulici u toku vožnje ali niko ništa ne preduzima.Policija nikoga ne kažnjava iako je to kažnjivo.

  • Dragana

    9. mart 2016 | 16:54

    Ma da to vam smeta, a isti ti vozaci kad zamole da se ustane majci sa 2 dece e onda mu sve po spisku i to im malo pa lome brisace, lupaju po zatvorenim vratima i plase decu! NIJE. Fer nista od toga ali i on je muz, otac ko zna sta ga snaslo?! Nepravdam nikoga samo kazem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA