U Požarevcu se vožnja uči na ZVERI OD 400 KONJA - FORDU MUSTANGU! (FOTO)

Ovaj automobil proizveden je 2015. godine, dakle bukvalno je nov. Menjač je manuelni, kako to zahtevaju pravila kada su u pitanju vozila koja se koriste u auto-školama i naravno, ima duple komande

  • 23

Polaznici auto škole Akademija iz Požarevca od skoro mogu da se obučavaju vozeći Ford Mustang sa V8 motorom od 5.0 litara i 422 konjske snage.

VOZAČIMA i PUŠAČIMA u Srbiji će biti NAJTEŽE U 2016. godini!

Ovo je obična auto škola iz Požarevca, u kojoj polaznici imaju priliku da voze neobičan automobil, zver – Ford Mustang GT sa 5.0-litarskim V8 motorom koji razvija 422 KS. Pogon je na zadnjoj osovini, a felne su "19-ice“.

Ovaj automobil proizveden je 2015. godine; dakle bukvalno je nov. Menjač je manuelni, kako to zahtevaju pravila kada su u pitanju vozila koja se koriste u auto školama i naravno, ima duple komande, prenosi sajt "Polovni automobili".

Razgovarali smo sa direktorkom auto škole Akademija Sanjom Mišić u nameri da saznamo otkud ovakav automobil u auto-školi.

Foto: Facebook/Auto Škola Akademija Foto: Facebook/Auto Škola Akademija

- Ford Mustang smo uzeli kako iz marketinških, tako i iz praktičnih razloga. Želja nam je da našim učenicima omogućimo da osete u rukama zaista moćan automobil i da nauče da ga kontrolišu. S obzirom na njegove karakteristike, nema mnogo smisla voziti ga po gradu, pa ga koristimo uglavnom za autoput i otvoren put - kaže Sonja Mišić.

Prema njenim rečima, ovaj automobil voze svi polaznici bez izuzetaka i to ne utiče na cenu obuke. Dva časa u Mustangu na autoputu i otvorenom putu, a ostatak obuke na nekom od drugih automobila, među kojima se nalaze i dva primerka novog Mercedesa A klase.

Foto: Facebook/Auto Škola Akademija Foto: Facebook/Auto Škola Akademija

- Mustang je izuzetno snažan automobil, koji ima fantastično ubrzanje. Stoga je on sjajno vozilo da pripremi učenike, pošto će mnogi od njih kad-tad sesti u npr. nekog BMW-a sa mnogo konja i zadnjim pogonom, a vožnja u malom gradskom autu sa prednjim pogonom ne može da ih pripremi za to na pravi način. Upravljanje automobilom ovakvih performansi je veoma ozbiljna stvar.

- Čak i da nikada ne sednu za volan vozila slične snage, ovo je za njih jedinstveno iskustvo u kojem i uživaju, ali i mnogo nauče - rekla je naša sagovornica.

Ona dodaje da i u mnogim evropskim zemljama postoje škole koje nude obuku na sportskim automobilima, pa je i njena auto škola želela da učenicima omogući nešto slično, kako bi išli u korak sa Evropom.

Foto: Facebook/Auto Škola Akademija Foto: Facebook/Auto Škola Akademija

Očigledno je da su u tome i uspeli jer polaznici (ali i prolaznici) oduševljeno reaguju na ovaj automobil svaki put kada je na ulicama Požarevca.

- Mustang smo tek nedavno ubacili u obuku; kupljen je mnogo ranije, ali zbog proceduralnih teškoća (carina, uverenja, ugradnja duplih komandi...) nismo mogli da omogućimo svim polaznicima da ga voze, pa smo omogućili čak i onima koji su već položili da naknadno sednu za njegov volan - kaže Sonja Mišić.

Mnogi od nas bili bi srećni da su makar tokom obuke imali priliku da provozaju Mustanga. Međutim, većina je bila „osuđena” na Jugiće ili neke malo naprednije autmobile. Požarevljani imaju sreće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • truli zapad

    10. mart 2016 | 14:45

    Ovde gde ja zivim mozes da se obucavas na cemu hoces i to bez duplih komandi..pretezno su auti zadnjeg pogona V6 ili V8 i svi su preko 250ks....stvar je u vozackoj kulturi i postovanju propisa,a ne u snazi automobila

  • Vlajko

    10. mart 2016 | 14:18

    Sta reci nego ludilo totalno.

  • doberman

    10. mart 2016 | 14:48

    aj, fala Bogu, nek objasne deci sta je zadnja vuca i preupravljanje, a ne da se obucava na golfu i sedne u tatin auto od 200+ konja i cao, zbogom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA