BIVŠI DŽIHADISTA PROPEVAO: Otkrio identitet 22.000 boraca i uznemirujuće planove ISIS-a

Opozicioni sirijski portal "Zaman Al Vasl" objavio je deo formulara s anketom od 23 pitanja o imenu, datumu i mestu rođenja, nacionalnosti, čak i krvnoj grupi ekstremista

  • 1

Nekoliko procurelih dokumenata Islamske države sa podacima 22.000 pripadnika te organizacije iz 51 zemlje prosleđeno je britanskim bezbednosnim službama, objavio je Skaj Njuz.

UHAPŠENI EKSPERT DŽIHADISTA "PROPEVAO": Nismo hteli samo da ubijamo, već da sakatimo!

Pomoću tih dokumenata mogli bi da budu otkriveni teroristički napadi, koji su planirani u Evropi, navodi Skaj njuz, a prenosi britanska štampa.

Opozicioni sirijski portal "Zaman Al Vasl" objavio je deo formulara s anketom od 23 pitanja o imenu, datumu i mestu rođenja, nacionalnosti, čak i krvnoj grupi ekstremista, u koje je uvid imao Skaj Njuz.

U formularima su istaknuti članovi Islamske države pitani da li žele da služe toj organizaciji kao bombaši-samoubice, vojnici ili na neki drugi način, kao i da navedu prethodna "džihadistička iskustva".

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Podaci pojedinih već poznatih istaknutih članova Islamske države se, takođe, nalaze u dokumentima, a među njima su britanski državljani Abdel Beri, Džunaid Husein i Rijad Kan.

"Zaman Al Vasl" tvrdi da su otkriveni lični podaci 1.736 boraca iz 40 zemalja, od koji je četvrtina iz Saudijske Arabije .

Među njima je i veliki broj državljana Tunisa, Maroka i Egipta, kao i navodno 16 britanskih državljana.

Foto ilustracija: Tanjug / AP Foto ilustracija: Tanjug / AP

Kada je reč o ekstremistima iz Evrope, većina njih je iz Francuske, a potom slede državljani Nemačke i Velike Britanije dok su četiri osobe iz SAD, a šest ih je iz Kanade.

Skaj Njuz ove je dokumente dobio od bivšeg borca ISIS-a koji ih je ukrao na USB-u od samog vrha policije ove terorističke grupe. On je ujedno rekao i kako se organizacija iznutra urušila i kako je ISIS digo ruke od Rake i da se premeštaju prema sirijskoj pustinji, a potom prema Iraku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kim

    10. mart 2016 | 15:05

    Paz' da nije,ne zbog toga što su mi ovi "divlji" simpatični,već zbog javnog iznošenja informacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA