SINU SU SKIDALI GAĆE I MAZALI MU LICE IZMETOM! Jeziv krik majke čije dete je žrtva VRŠNJAČKOG NASILJA u Srbiji

Roditelji dvojice dvanaestogodišnjaka iz Leskovca tvrde da njihova deca trpe višegodišnje vršnjačko nasilje, a da niko u školi ne preduzima odgovarajuće mere

  • 30

Roditelji dvojice dvanaestogodišnjaka iz Leskovca tvrde da njihova deca trpe višegodišnje vršnjačko nasilje, a da niko u školi ne preduzima odgovarajuće mere da ono bude zaustavljeno.

Kako prenosi "Alo!" jedan dečak je zbog toga morao da promeni školu, dok majka drugog dečaka najavljuje krivičnu prijavu protiv roditelja deteta koje je njenom detetu izbilo zub i nanelo povrede po licu.

Oba roditelja navode da su njjihovi sinovi, koji su sada šesti razred, još od prvog razreda izloženi izolaciji, omalovažavanju, vređanju i maltretiranju, a da je od pre dve godine verbalno nasilje preraslo u fizički obračun.

Iz škole poručuju da je ceo slučaj predimenzioniran, da su učinili sve iz svoje nadležnosti, a da roditelji svih aktera ne sagledavaju na pravi način odgovornost svoje dece.

Foto-ilustracija: Profimedija Foto-ilustracija: Profimedija

- Skidali su mu gaće, zatvarali ga u školski toalet, a sa njegovog mobilnog telefona zvali policiju i psovali, terali su ga da kleči u blatu i pokušali da mu namažu lice psećim izmetom. Pretnje, bacanje ranca, pernice i cepanje knjiga je bila redovna pojava, a maltretiranje se nastavljalo i popodne na Fejsbuku - priča D.N., otac dečaka koji je posle svega, na početku drugog polugodišta, morao da promeni školu, gde je, kaže, dete odlično prihvaćemo.

U međuvremenu su, po savetu psihologa bivše škole, zatražili i pomoć dečijeg psihijatra koji je utrvrdio da se radi o normalnom, ali izuzetno uplašenom dečaku.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

U toj školi ističu da nisu videli nalaz i tvrde da dete teško uspostavlja odnose sa vršnajcima zbog čega je imalo pojačan vaspitni rad. Posle čarki koje je, kako naglašavaju, i samo provociralo preduzimali su sve neophodne mere, ali kažu da otac nikada.

- Dečak je verbalno vređao drugove iz odeljenja i time izazivao njihovu birnu reakciju, zbog toga su svi akteri dobili opomenu razrednog starešine, a sa celim odeljenjem je započet konstantni savetodavni rad, jer ta grupa dece nema kapacitet da uspostavi skladne osnose bez podrške odraslih - kaže psiholog škole.

V.Đ. majka drugog dečaka, čiji je sin još uvek u istom odeljenju, tvrdi da njeno dete izbegava da ide u školu plašeći se da će biti sledeća žrtva i meta dvojice kolovođa grupe njegovih vršnjaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    11. mart 2016 | 09:15

    Joj sto bi vas se nadrobila a i mame i tate,sto gogi nego vi,ne bi vam palo vise nikad na pamet da pipnete ni jedno dijete za zivota,lupajte minuse,palica i sake su zakon!

  • Seka

    11. mart 2016 | 09:16

    Treba te male mangupe dobro istući .... i to svaki dan bar tri puta .....

  • Filip

    11. mart 2016 | 09:09

    Te roditelje u zatvor poslati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA