TOŠIĆU PREPOLOVLJENA KAZNA ZA UBISTVO: 15 godina za 16 uboda nožem supruge u toaletu!

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu on je bio kažnjen sa 30 godina robije, ali je Apelacioni sud prepolovio kaznu uz obrazloženje da je reč o "običnom", a ne teškom ubistvu

  • 21

Aleksandar Tošić (47), koji je 3. jula 2012. u toaletu Termoelektrane u Obrenovcu, sa 16 uboda nožem ubio suprugu Tamaru (32) pravosnažno je osuđen na 15 godina i pet meseci zatvora. Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu on je bio kažnjen sa 30 godina robije, ali je Apelacioni sud prepolovio kaznu uz obrazloženje da je reč o "običnom" a ne teškom ubistvu.

UŽAS KOD PALATE PRAVDE: Prebio ženu pesnicama, pošto mu je presuđeno za - nasilje u porodici!

Kako je utvrđeno, Tošić se sa suprugom najpre raspravljao u hodniku restorana, nakon čega su zajedno ušli u muški toalet. On je iz torbice koju je nosio oko vrata izvadio kuhinjski nož koji je poneo od kuće, i Tamaru 16 puta ubo u glavu i telo.

NOŽEM IZBO BRATA: Krvavi porodični obračun na Čukarici

- Ona je trpela sve veći i veći bol, i sve veći i veći strah, do stepena užasa. Smrt je nastupila na licu mesta. Nož i pripremljeno oproštajno pismo, koje je poneo sa sobom, Tošić je ostavio u toaletu, pored tela supruge - navodi se u presudi Apelacionog suda.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Foter/Flickr/SalFalko Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Foter/Flickr/SalFalko

MUŽ NOŽEM TEŠKO RANIO ŽENU: Porodična drama u Pančevu

U obrazloženju presude kojom je kazna prepolovljena, navodi se da je Tošić planirao ubistvo supruge ukoliko odbije da mu se vrati, što proizilazi iz oproštajnog pisma, kao i da je pokazao izuzetnu upornost da je ubije jer joj je zadao 16 uboda, ali da nije imao želju da je muči i uživa u njenom mučenju, što je element teškog ubistva za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

Kurtović osuđen na 20 godina robije zbog ubistva na splavu "Blejvoč"!

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

- Pri donošenju odluke o kazni sud je izrekao maksimalnu kaznu za ubistvo jer je ocenio da su otežavajuće okolnosti, a to su raniji život, planiranje izvršenja ubistva ukoliko odbije da se pomiri sa njim, naročita brutalnost kao i to što je iskoristio poverenje oštećenje koja je pristala da sa njim uđe u toalet, pretežu nad delimičnim priznanjem i iskrenim kajanjem i žaljenjem zbog onoga što je učinio - naveo je Apelacioni sud.

Ljubomorni muž ubio ženu u toaletu termoelektrane, predao se u Obrenovcu!

Tošić je proglašen krivim i što je kod sebe imao falsifikovana dokumenta, pasoš, ličnu kartu i vozačku dozvolu Slovenije, u kojima se nalazila njegova fotografija, ali na drugo ime.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan NBgd

    11. mart 2016 | 12:21

    Super , oslobodite ga sto pre - da opet nekoga izbuši . . . Jaoo. . .

  • JA

    12. mart 2016 | 09:40

    Nasi uvek prepolove kaznu, pa puste kroz nekoliko godina...stvarno nismo normalni. Podsticemo kriminal.

  • Mimo

    11. mart 2016 | 20:51

    Ovo nevodi nicemu treba pod hitno razresiti sudstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA