BIVŠA JUGA PLAČE ZA DRAGANOM NIKOLIĆEM: Legende nikad ne umiru! (FOTO)

Veliki umetnici će i pored svih nametnutih razlika među narodima u bivšim jugoslovenskim državama, biti oni koji nas ujedinjuju i podsećaju da razlike ne treba da postoje među ljudima

  • 10

Vest da je legendarni glumac Dragan Nikolić preminuo u 73 godini, odjeknula je kako u Srbiji tako i u bivšim jugoslovenskim državama.

ZBOGOM, GLUMČINO: Umro Dragan Nikolić

Tužne vesti o velikom umetniku izazvale su reakcije širom regiona i mediji su preneli informaciju da je naš prostor ostao bez jednog od najvećih bardova jugoslovenskog glumišta.

Svi podsećaju da je jedan od najpoznatijih glumaca Srbije i bivše Jugoslavije preminuo nakon duge i teške bolesti.

Poslednja poruka Voje Brajovića velikom prijatelju Draganu Nikoliću

Hrvatski portal "Jutarnji" objavio je vest sa naslovom: "UMRO DRAGAN NIKOLIĆ Legendarni srpski glumac preminuo je u 73. godini života u Beogradu nakon duge i teške bolesti".

Printskrin: jutarnji.hr Printskrin: jutarnji.hr

- Kad smo se kao djeca igrali Otpisanih, želio sam - doduše - biti Tihi, ali Prle je bio Prle, vjerojatno najjači lik dotične, možda i najbolje TV-serije u SFRJ uopće, a valjda ni jedan drugi glumac s područja bivše zajedničke države nije toj ulozi mogao dati takav sjaj i takvu zanimljivost kao Nikolić. Počivaj u miru, legendo - napisao je Zlatko u komentaru ispod teksta.

Portal "Index" se sa naslovom "Zbogom legendo: Preminuo Dragan Nikolić", oprostio od velikana jugoslovenskog glumišta.

- Otišao je briljantan grof Jagodić iz Sva ta ravnica, mangup Prle iz Otpisanih, sitni lopov iz Balkan Ekspresa, pamtim i mnoge druge njegove uloge, a glumio je tako lako, tako uvjerljivo, sad odlazi u vječnost. Zbogom legendo.... - jedan je od komenatra na sajtu "Indexa".

Printskrin: index.hr Printskrin: index.hr

- Legende ne umiru...oni žive vječno u našim srcima! - napisala je Dubravka u komenatru.

- Bio je prava faca. Legenda za sva vremena - napisao je Ivan na hrvatskom portalu.

Ovo je uloga zbog koje smo Gagu Nikolića voleli najviše na svetu! (VIDEO)

Crnogorske "Vijesti" su takođe u glavnim vestima stavile informaciju o smrti Gage Nikolića.

Printskrin: Vijesti.me Printskrin: Vijesti.me

- Legende nikada ne umiru!!!Prle, neka ti je vjecna slava i hvala ti za sve filmove i mladost koju si mi uljepsao!!! - napisao je jedan čitalac "Vijesti".

Bosanski mediji su, takođe, preneli vest o odlasku flumačke legende.

- Bas me uhvati neka muka i stomak zaboli kad pročitah ovu vjest. Laka ti zemlja glumčino i dobri čovječe - stoji komenr na portalu "Klix.ba".

Ono što je sigurno, veliki umetnici će i pored svih nametnutih razlika među narodima u bivšim jugoslovenskim državama, biti oni koji nas ujedinjuju i podsećaju da razlike ne treba da postoje među ljudima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iva

    11. mart 2016 | 12:53

    Teško je reći bilo šta u ovom tužnom trenutku. Odrasli smo i živeli sa njim i njegovim ulogama. Mnogo će nam nedostajati. Već mi nedostaje.

  • Mile

    11. mart 2016 | 14:31

    Gago Nikolicu,ja ti palim svecu,ti ces biti tu kad je najteze i najlepse,da se drustvo skupi,a porodica okupi zbog pica i jela.A tvoj film s uzivanjem da se gleda.Ja smejem i od tuge placem,ja ti spustam kapu JUNACE!!!

  • dipe

    12. mart 2016 | 10:38

    Moja generacija koja je odrastala uz Nikoliča, Radeta, Borisa, LJubišu, Čkalju je 90tih poludjela..Šta če biti sa ovom omladinom koja odrasta uz razne Arkane, Rkane, Đikane, razne Cece, Cice, Seve..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA