U DUBROVNIKU će svako ko zatvori prozore dobiti 200 evra!

Kompanija Dizni spremna je da jednom hrvatskom gradu plati bukvalno sve tokom snimanja novog dela filma "Ratovi zvezda"

  • 18

U Dubrovniku je zvanično počelo snimanje osme epizode čuvenog filma "Ratovi zvezda", a produkcija kompanije Dizni će Hrvatima platiti bukvalno sve - od korišćenja javnih površina, naknade trgovcima zbog zatvaranja radnji, pa do zatvaranja prozora koji gledaju na set, što će koštati 200 evra po zatvorenom prozoru.

Nastavak Ratova zvezda snima se u DUBROVNIKU!

Uoči početka snimanja scena za novi deo "Ratova zvezda" Dubrovnik je preplavio internet. Njegovo ime se ovih dana spominje češće i od imena američkog republikanskog kandidata Donalda Trampa i sasvim sigurno postaje nova meka filmskog turizma.

Dubrovnik će od snimanja ovog filma zaraditi više od 5,3 miliona evra.

Uz to što će građani dobiti po 200 evra za svaki prozor koji gleda na Stradun, jedino bioskop "Sloboda" smešten u Luži, za 15 dana zaradiće 8.500 evra, za šta bi inače trebalo da proda više od 3.000 ulaznica, a gradski sanitet za mesec dana zaradiće 16.000 evra za iznajmljivanje 11 parking mesta uz same zidine.

Posledice snimanja ovako popularnog filma Dubrovnik će osećati godinama.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    11. mart 2016 | 14:06

    A sto bi, bilo ko , bio - zloban?... (I jeste, jedan od najlepsih gradova, na svetu.A zna se, i ko ga je - izgradio.)...

  • Trend

    11. mart 2016 | 20:34

    Slobodna Dubrovačka republika !

  • Nana

    11. mart 2016 | 12:46

    Lepo bi bilo da i naši radnici u oblasti kulture privuku ponovo mnoge koprodukcije, kao pre pola veka, film je veliki biznis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA