ATELJE 212 VEČERAS ĆE SE MINUTOM ĆUTANJA OPROSTITI od svog kolege DRAGANA NIKOLIĆA!

Kao stalni član ansambla pozorišta Atelje 212, u kojem je od 1969. godine, Nikolić je ostvario veliki broj uloga i vrlo uspešnu pozorišnu karijeru

  • 0

Ansambl Ateljea 212 i svi zaposleni oprostiće se večeras minutom ćutanja pred početak predstave "Avgust u okrugu Osejdž", zajedno sa publikom, od svog dragog kolege Dragana Nikolića, koji je preminuo jutros u 72. godini života.

DRAGAN NIKOLIĆ biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana: Komemoracija i sahrana u ponedeljak!

- Odajući posebnu počast Draganu Gagi Nikoliću, jednom od naboljih, najslavnijih i najvoljenijih srpskih i jugoslovenskih glumaca, oprostićemo se od još jedne zvezde Ateljea 212 koja se preselila na neko drugo mesto da nas svojim sjajem osvetljava zauvek - saopšteno je iz Ateljea.

Printskrin: Youtube/FeelmaxTV Printskrin: Youtube/FeelmaxTV

Kao stalni član ansambla pozorišta Atelje 212, u kojem je od 1969. godine, Nikolić je ostvario veliki broj uloga i vrlo uspešnu pozorišnu karijeru.

"KAO KLINAC SAM JURIO ZA BATOM ŽIVOJINOVIĆEM PO CRVENOM KRSTU": Pročitajte NAJBOLJI INTERVJU Dragana Nikolića!

Igrao je u predstavama: Generalska užina (Rober), Veza (Kauboj), Kosa (Berger), Rano jutro (Len), Ziger-Zager (Hari Fliton), Derviš i smrt (Muselim), Lulu (Džek Trbosek), Tom Pejn (Tom Pejn), Maratonci trče počasni krug (Ðenka Ðavo), Sladostrasnici-Karamazovi (Mladi gospodin), Portnojeva boljka (Aleksandar Portnoj), Molijer (Markiz d''Orsinji), Kod lepog izgleda (Maks), Seljaci, radnici i prirodna inteligencija (Miodrag).

Gaga Nikolić je mnogo voleo Zvezdu, ali na jednoj utakmici je navijao za njenog protivnika!

Publika ga je gledala i u komadima: Višnjevi sad (Petar Sergejevič Trofimov), Protuve piju čaj (Čeda), Svadba (Maks), Dekameron 81 (Lekar), Priče iz bečke šume (Alfred), Metastabilni graal (Kardinal Pjetro Gašpari), Prosjačka opera (Mekhit), Sveti Georgije ubiva aždahu (Gavrilo Vukotić), Filumena Marturano (Domeniko Sorijano), Peg srce moje (Brent), Posetilac (Nepoznati).

Printskrin: Youtube/tarsijeri Printskrin: Youtube/tarsijeri

Dragan Nikolić će biti sahranjen u ponedeljak, 14. marta, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Skup porodice i prijatelja je u 14 časova, a početak opela u 14.30 sati.

ZBOGOM, GLUMČINO: Umro Dragan Nikolić

Prethodno će na Velikoj sceni "Mira Trailović" Ateljea 212, sa početkom u 12 časova biti održana komemoracija.

NEVEROVATNA SUDBINA: Slobodan Milošević i Dragan Nikolić rođeni i umrli ISTOG DANA!

Gagina poruka koju morate da zapamtite! (FOTO)

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA