VUČIĆ IZ PROTESTNE KOLONE: Dokazaćemo da su izbori pokradeni (FOTO / VIDEO)

Zamenik predsednika SNS za Telegraf.rs kaže da naprednjaci nastavljaju s protestima paralelno sa kampanjom za drugi krug predsedničkih izbora. Kolona sa Novog Beograda obišla sedište RIK i centar grada

  • 8

 

Srpska napredna stranka otpočela je proteste! Kolona automobila, u kojoj se nalazio i zamenik predsednika ove partije Aleksandar Vučić, krenula je iz sedišta partije na Novom Beogradu i najpre otišla pred sedište Republičke izborne komisije, a zatim obišla ceo grad. Protestne vožnje su organizovane i u Jagodini, Novom Sadu, Kruševcu i drugim gradovima u Srbiji. Kako je rekao Vučić, one su za danas završene, a o nastavku protesta biće odlučeno narednih dana.

Kolona automobila, iz kojih su se videle zastave Srbije i Srpske napredne stranke, kao i fotografije Tomislava Nikolića, najpre je prošla ulicama Novog Beograda. Saobraćaj je bio nešto usporeniji, ali čim je kolona nastavila ka gradu, stabilizovao se. U njoj je bio i zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić, koji je ekskluzivno za Telegraf.rs rekao da će naprednjaci, paralelno sa Nikolićevom kampanjom, sprovoditi i proteste zbog navodne izborne krađe.

- Idemo u centar, proći ćemo čitav grad, ali najpre idemo u Kralja Milana, pred zgradu Republičke izborne komisije. Mi nastavljamo sa protestima zajedno sa kampanjom za drugi krug. Pobeda Tomislava Nikolića je najbolji način da otkrijemo ko stoji iza ove izborne pljačke. Dokazaćemo da je pljačke bilo - rekao je Vučić za naš portal.

On je najavio da će naprednjaci zahtevati uvid u kompletan izborni materijal Republičke izborne komisije uz tvrdnju da je Demokratskoj stranci Srbije uskraćeno da taj materijal dobije. Prema njegovim rečima, naprednjaci će tražiti pomoć od svih međunarodnih organizacija kako bi im bio omogućen uvid u izborni materijal.

- Za razliku od nas koji nikada nismo želeli nasilje i učestvovali u nasilju, za Borisa Tadića i Jelenu Trivan imam jednu poruku: nasiljem ste došli na vlast, paljenjem Skupštine i televizije i premlaćivanjem političkih protivnika, a mi ćemo vas da smenimo na izborima olovkom i papirom - rekao je Vučić.

Pristalice naprednjaka uzvikivale su "Tadiću lopove", "Spasi Srbiju i ubij se Borise", a nosili su zastave SNS, Srbije i Pokreta socijalista i plakate na kojima je pisalo "Ukrali su i moj glas".

Zamenik predsednika SNS potvrdio je da je policija odnela džak sa problematičnim glasovima iz prostorija te stranke. On je dodao da je već napravljen zapisnik, koji se nalazi u policiji.

Lider SNS objavio je ranije danas odluku da učestvuje u drugom krugu izbora za predsednika Srbije.

(M. Stojanović / Foto: M. Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cojle Manojle

    13. maj 2012 | 13:39

    Ovo je poslednji cin Drame Aleksandra Vucica.Zavesa pada polako i on ce biti najveci gubitnik u tragediji koja je zapocela bombardovanjem zgrade Televizije beograd. Za njega je najbolje da skupi pare i vrate svojim finansijerima kampanje i polako se povuce u njegove blokove.

  • ađutant

    13. maj 2012 | 14:08

    Na Gazeli gužva, svi automobili stoje. Jednom čoveku neko kuca na prozor. Ovaj otvara prozor i pita: • Šta se ovo dešava? • Ma, teroristi oteli celu vladu i ministre, pa traže 10.000.000. evra, ili će da ih poliju benzinom i zapale, pa skupljamo. • I, koliko ljudi daju? • Pa tako, litar-dva…

  • Nikola

    13. maj 2012 | 14:01

    Neka i Tadic organizuje kontra miting da vide koliko je nas glasalo za mir i stabilnost a ne za ratove i lazni patrijotizam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA