BORSKI OKRUG U SIGURNIM RUKAMA: Vojska i Žandarmerija u stanju pripravnosti!

Stanje sa vodotokovima u Borskom okrugu je za sada stabilno, a pripadnici Vojske i Žandarmerije su spremni da u svakom momentu reaguju ukoliko dođe do izlivanja reka

  • 3

Pripadnici Žandarmerije, Vojske Srbije i specijalističkih odreda Sektora za vanredne situacije smešteni su u odmaralištu “Savača” kod Bora, spremni da reaguju u slučaju da dođe do izlivanja reka. Njih su tokom dana obišli komandanti Okružnog i Opštinskog štaba za vanredne situacije Miroslav Knežević i Živorad Petrović, i naglasili da je stanje sa vodotokovima u Borskom okrugu za sada stabilno.

SRBIJI OD PONEDELJKA PRETI NOVI POTOP: Stiže nam ciklon iz Bugarske i novih 44mm kiše!

- Pokušavamo da delujemo preventivno kako ne bi dolazilo do neželjenih situacija. U Borskom okrugu je stanje redovno, regulišu se akumulacije i obilaze vodotokovi – kazao je Knežević.

Niš spreman za odbranu od kiša koje se očekuju u narednih 36 sati

Živorad Petrović, komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije kazao je da je štab tokom jučerašnjeg dana preduzeo niz preventivnih mera i izdao naredbu za angažovanje raspoložive mehanizacije javnih preduzeća na čišćenju vodotokova i kanala.

POPLAVE U SRBIJI: Evo kakvo je stanje u najugroženijim gradovima (FOTO)

- Zahvaljujem se Vladi Srbije, na pomoći koja je preventivna, jer je dokazala da vodi računa o svakom delu naše zemlje. Ova pomoć koju smo dobili u ljudstvu nam znači puno u slučaju hitne intervencije , dovođenja u red sigurnosti ljudi i imovine – kazao je Petrović.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    13. mart 2016 | 06:46

    Pa zar niko ne vidi,zar nikome ne smeta?Strasne su poplve,ali zar niko ne vidi kako su obuceni pripadnici Zandarmerije,a kako su"rasparani"pripadnici Vojske Srbije?Pa gde to ima na svetu,da policijske jedinice izgledaju opremljenije i profesionalnije od Vojske?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA