Tadić: Treba nam mir

- Neka pobedi bolji, neka se 600 puta broje rezultati drugog kruga predsedničkih izbora. Taj rezultat će jasno reći šta je legitimna volja građana - poručio je predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" tokom razgovora sa građanima Zvezdare

  • 1

Predsedički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić rekao je da bi svi u Srbiji trebalo da se "rashlade" i doprinesu racionalnijem pristupu političkom životu, jer ako problemi ponovo počnu da se rešavaju na ulici, sve što je od 2000. godine učinjeno na polju demokratizacije može biti poništeno. On je poručio da je neodgovorno da neko zbog ličnog osećanja osujećenosti stvara sliku o Srbiji kao državi u kojoj ne funkcioniše pravni i demoratski sistem, a tako i ugrožava nameru stranih kompanija da investiraju u nju.

- Ponašanje svakog učesnika u političkom životu je doprinos dobroj slici Srbije i novim investicijama, ili "otprinos". Pamet u glavu! Treba nam mir među nama samima, neka pobedi bolji, neka se 600 puta broje rezultati drugog kruga predsedničkih izbora. Taj rezultat će jasno reći šta je legitimna volja građana - rekao je Tadić u razgovoru sa građanima beogradske opštine Zvezdara.

On  je dodao da je jedan od hroničnih problema, koji Srbija mora da reši da bi ušla u EU, "unutrašnja posvađanost".

- Mi menjamo političku kulturu i način opštenja s drugima, mi menjamo vrednosti, oni koji su glasali belim listićima ne razumeju koliko je teško stvarati novi jezik u politici i menjati političku kulturu, a naša politička kultura je bila kultura konflikata - objasnio je Tadić.

Tadić smatra da je proteklih godina, pružajući ruku pomirenja svima, pokušavao upravo da promeni političku kulturu u Srbiji.

- Nekada najjače stranke i političke strukture moraju da plate cenu zato što pružaju ruku drugima kako ti drugi ne bi destabilizovali sistem. Moramo da pomirimo i region, jer samo razvojni region može da odoli iskušenjima krize - rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, Srbiji su neophodne investicije da bi mogla da se razvija ukorak sa ekonomski najjačim zemljama u Evropi, a preduslov za to je da se poštuju pravila i da se međunarodnoj zajednici bude predvidljiv partner, čemu politička destabilizacija nikako ne doprinosi.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zile

    13. maj 2012 | 19:17

    sad ,,mir ,, a to je mogao odmah da kaze,ali nije.U medjuvremenu je namirio Cedu,pa sad Pastora ,koji priznaje da ima kradje,ali eto i on zbog mira medju Srbima,saglasan je da to tako prodje.U medjuvremenu sluzbe sredjuji papire samo da presednicki izbori prodju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA