OTMIČARI SU JOVICU I SLAĐANU UDARILI KOLIMA, PUCALI SU NA NAS! Najnoviji jezivi detalji OTMICE Srba koji su ubijeni u Libiji

- Oteti su dok smo se rastajali kod Sabrate. Pokazali su mi put, ja sam krenuo za Tunis, oni nazad u Tripoli. Sećam se da smo čak mahnuli jedni drugima - rekao je ambasador Srbije u Libiji

  • 20

Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica juče je pred komisijom Ministarstva spoljnih poslova izjavio da je kobnog 8. novembra, kad su Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti, krenuo da porodicu iz Libije preko Tunisa prebaci u Srbiju.

IMAM DECU, RADILA SAM ČASNO 10 GODINA, NAĐITE MI ZAMENU! Ovako je ubijena Slađa MOLILA Srbiju da je vrati kući

Pored toga, kako prenosi "Informer" Potežica, koji je tokom vikenda došao u Beograd, rekao je i da su pokojni službenici naše ambasade dobrovoljno krenuli da njegovu suprugu i decu izvuku iz Libije jer su poznavali put.

KO STOJI IZA EL DABASIJA, UBICE SRBA U LIBIJI: Pripadao je plemenu koje krijumčari migrante!

Foto: libyaherald.com/Facebook Foto: libyaherald.com/Facebook

Ambasador u svom iskazu nije naveo moguće motive otmice Jovice Stepića i Slađane stanković, prenosi ovaj list.

On je pred komisijom koju je MSP formiralo kako bi se ispitale sve okolnosti koje su dovele do ove velike tragedije ulavnom ponovio ono što je ranije izjavio putem mejla.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dakle, da je tog dana krenuo da izbavi porodicu do Tunisa, da je u retrovizoru video kako su kidnaperi zaustavili auto iza njih u kojem su bili Slađana i Jovica, zatim da je istina sa su oni sedeli u takozvanom "001 autu", koji formalno pripada ambasadoru, ali da ga on dugo nije koristio jer je već bio star...Na pitanje zašto su išli s njim Jovica i Slađana, Potežica je odgovorio da su oni dobrovoljno krenuli da mu izbave porodicu jer su dobro poznavali teren pošto su nekoliko dana pre toga prošli istim putem.

Foto: AP/Tanjug, tripoli.mfa.gov.rs Foto: AP/Tanjug, tripoli.mfa.gov.rs

Potežica je izneo i niz detalja o putu i samom trenutku otmice.

- Oteti su dok smo se rastajali kod Sabrate. Pokazali su mi put, ja sam krenuo za Tunis, oni nazad u Tripoli. Sećam se da smo čak mahnuli jedni drugima... U tom trenutku začuo sam strašan prasak. Video sam da su se dva vozila zakucala u Jovičinu i Slađaninu "sonatu". Njega su odmah ubacili u svoja kola, a nju su zamolili da sama pređe. Krenuo sam ka njima, a otmičari su pucali i ranili El Ganduija, Stepićevog prijatelja koji je bio naš vodič na putu - rekao je on.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beduin

    15. mart 2016 | 08:20

    ambasadore...prica ti ne drzi vodu. imao sam prilike zivjeti i raditi u Tripoliju nekoliko godina. put od Tripolija do Sabrate se ne mora dobro poznavat...dovoljno je izaci iz Tripolija i po plinu u smijeru zapada glavnom autocestom. ova recenica gdje ambasador kaze kako su dvoje stradalih dobro poznavali put jer su njime prosli par dana ranije je jednostavno bedastoca. zar jednom prijeci put znaci dobro ga poznavati???

  • Profesor

    15. mart 2016 | 08:41

    Nesto smrdi u izjavi. Ambasador godinama u Libiji i kao ne poznaje put a samo jedan auto-put i dva paralelna s njim vode duz obale do Tunisa. Tripoli Sabrata 70km, plus do granice jos nekih 30-40. Nema srugih puteva ka Tunisu, osim kroz pustinju

  • yug

    15. mart 2016 | 09:21

    Na poligraf sa Potezicom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA