RUSI SE VRAĆAJU: Pakuju vojnu opremu, avioni kreću nazad iz Sirije (VIDEO)

Vladimir Putin je juče naložio početak povlačenja većeg dela ruskih snaga iz Sirije

  • 7

Ruska državna televizija objavila je danas snimke na koji se vidi osoblje u ruskoj bazi u Siriji kako utovaruje vojnu opremu u transportne avione za povratak u Rusiju, prenosi Rojters.

PUTIN POVLAČI TRUPE IZ SIRIJE: Rusi završili svoju misiju i odlaze! (FOTO) (VIDEO)

Snimke je objavila TV stanica Rusija 24, a na njima se vidi osoblje u bazi Hmeimim u pokrajini Latakija kako unosi opremu u avione tipa "Iljušin IL-76".

Prethodno je rusko ministarstvo odbrane saopštilo da je Rusija započela povlačenje svoje vojne opreme iz Sirije.

- Tehničko osoblje vojne baze započelo je pripremanje aviona za let do matičnih baza u Ruskoj Federaciji - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je juče početak povlačenja većeg dela ruskih snaga iz Sirije, saopštivši da je vojna intervencija uglavnom postigla svoje ciljeve.

NAZIRE SE KRAJ RATA U SIRIJI: Povlačenje ruskih snaga prvi korak ka miru?

Na sastanku sa ministrima odbrane i spoljnih poslova u Kremlju, Putin je precizirao da povlačenje treba da počne od danas.

On je, takođe, istakao da Rusija treba da intenzivira ulogu u mirovnom procesu kako bi se okončao sukob u Siriji.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    15. mart 2016 | 15:00

    Rat tek sledi, i to VELIKI.

  • Bla bla bla

    15. mart 2016 | 14:04

    Ne shvatam zašto se povlače?Primirje jeste potpisano između legitimne sirijske vojske i FSA (vojska sirijske demokratske opozicije) ali ISIL još uvek nije poražen.Pretpostavljam da su se rusi postigli nekakav politički dil sa amerikancima a možda se povlače iz Sirije da bi ameri prepustili Ukrajinu ruskom uticaju ili su se povukli da bi u zamenu USA ukinula sankcije Rusiji i priznaju ujedinjenje Krima sa Ruskom Federacijim ili je to samo još jedan ruski blef da ponovo izigraju USA i EU a da na kraju uvek profitira Rusija na njihovim greškama

  • sonja

    15. mart 2016 | 14:34

    od rusije po obicaju vise stete nego koristi.rat je skupa stvar koju mogu sebi da priuste samo bogati. ovo je bio dobar otklon od ukrajine,ali sta dalje. da li je moguce da nacija od stopedeset miliona ljudi padne pod potpunu vlast jednog coveka i da ne moze da iznedri druge koji bi je poveli putem demokratije i osvedocenih civilizacijskih tekovina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA