POTPUNA OBUSTAVA METROA U VAŠINGTONU: Inspekcija proverava uzrok požara koji je juče izbio (FOTO)

Uzrok požara najverovatnije je kratak spoj na električnim kablovima

  • 0

Metro u Vašingtonu biće zatvoren u ponoć, na najmanje 29 sati, kako bi se ispitalo poreklo kvara, koji se juče u njemu dogodio i sprečila eventualna tragedija. Tokom inspekcije radnici će pregledati čak 1.200 uređaja.

UZBUNA U VAŠINGTONU: Evakuisan metro, jedna osoba poginula!

Sat vremena pre nego otvaranja metroa, u blizini stanice Mekferson Skver, na električnim kablovima izbio  je požar, najverovatnije usled kratkog spoja, piše rt.com.

Kako zvaničnici ne žele da rizikuju ljudske živote i bilo čiju bezbednost, odlučili su se na krajnje nepovoljnu, ali nužnu meru.

Sličan incident dogodio se u januaru prošle godine, kada je, takođe zbog dima, sa stanice podzemne železnice Lanfan Plaza, evakuisano na stotine putnika.

Tom prilikom, jedna žena je poginula, dok je više desetina osoba završilo u bolnici zbog posledica udisanja dima.

Zatvaranje metroa događa se uoči Čeri blosom festivala, koji u ovaj grad svake godine dovodi na milione turista, koji se, prvenstveno oslanjaju na metro.

Ipak, prema rečima nadležnih, bezbednost  njihovih zaposlenih i putnika mora biti na prvom mestu, što je ujedno i odgovor na pitanje zašto se sa zatvaranjem sistema, bez kog mnogi ljudi ne mogu ni da zamisle svakodnevni život, ne odloži do vikenda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA