Najčuvenji srpski begunac prebačen u Padinjak, "čovek mačka" na sigurnom!

Ovaj Subotičanin poznat je od svoje 14 godine po brojnim poterama u kojima je učestvovao, ali i nekolicini uspešnih pokušaja bekstva iz zatvora

  • 3

Da bi mogućnost od bega iz zatvora bila svedena na minimum, završeno je prebacivanje jednog od najčuvenijih begunaca Alena Ciglera (37), poznatijeg kao "čovek mačka", iz zatvorske ćelije u Sremskoj Mitrovici u najbezbedniju modernu jedinicu u Padinjaku.

SUD ODBIO MOLBU: Uhapšen Kristijan Golubović, ide u Zabelu!

Ovaj Subotičanin poznat je od svoje 14 godine po brojnim poterama u kojima je učestvovao, ali i nekolicini uspešnih pokušaja bekstva iz zatvora.

Naime, on je preskakao zidove, hodao po krovovima i žicama, razbijao prozor u toaletu da bi izbegao zadržavanje u policijskoj stanici...

Baš kao u filmskim scenama, Cigler je u avgustu 2012. godine pobegao iz subotičkog zatvora, gde je služio kaznu od 12 godina, zbog čega je zasluženo dobio ndimak "čovek mačka".

Tokom jutarnje šetnje odjednom se izdvojio od ostalih, zaleteo se ka zidu i kao mačka počeo da se uspinje uz zid, pridržavajući se za prozore. Tako je uspeo da dođe do prozora kancelarije na drugom spratu, koji je razbio nogom. Zatim je otrčao do prozora koji gleda prema ulici, iskočio kroz njega i pobegao. Posle nedelju dana uhapšen je u blizini granice sa Mađarskom, pišu Novosti.

Sledeće bekstvo dogodilo se u maju 2013. godine, kada je samo pet meseci i 24 dana pre isteka kazne dao u beg nakon što se nije vratio posle slobodnog vikenda. Ponovo je uhapšen četiri meseca kasnije zbog sumnje da je opljačkao menjačnice u Subotici i na Paliću.

- Posle poslednjeg hapšenja, Cigler je jedno vreme bio u subotičkom zatvoru, ali je prebačen u Centralni zatvor u Beogradu da bi se predupredila mogućnost od novog bekstva. Postoje navodi da je u zatvoru u Bačvanskoj ulici u periodu Ciglerovog odsustva tokom suđenja na ovom zdanju podignuta bodljikava žica.

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je kaznu od pet godina zatvora zbog nekoliko razbojništava, koje će Alen Cigler odslužiti u Padinskoj Skeli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrgud

    17. mart 2016 | 10:43

    Ma pustite coveka da udje u "parove" ili" farmu" ima jos da postane i zvezda, sve mu je oprosteno.

  • Gagi

    17. mart 2016 | 11:30

    Koji zakon i drzava covece on posle bekstva iz zatvora biva uhapsen i dobija slobodan vikend sa kog se naravno nije vratio..

  • Joca

    17. mart 2016 | 10:39

    Kako moze da bude uspesan pokusaj bekstva? Pokusaj znaci da nesto nije uspelo. A ovde pise da je pobegao iz zatvora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA