POBEDA TRAMPA BI DOVELA DO NOVOG TERORISTIČKOG NAPADA: Povećale bi se i regrutacije džihadista?!

Pretnju koju po svet predstavlja Tramp, EIU je ocenio sa ocenom 12 od mogućih 25. To je ista ocena koju je dobila i eventualna džihadistička pretnja globalnoj ekonomiji

  • 6

Ukoliko bi Donald Tramp pobedio na američkim predsedničkim izborima, to bi moglo da ugrozi svetsku ekonomiju, poveća pretnje od terorističkih napada i podstakne trgovinski rat SAD sa Meksikom i Kinom, ocenila je britanska istraživačka grupa "Ekonomist intelidžens junit" (EIU).

TRAMPOVA REKLAMA PROTIV HILARI KLINTON: Ona laje, Putin joj se smeje u lice! (VIDEO)

Pretnju koju po svet predstavlja Tramp, EIU je ocenio sa ocenom 12 od mogućih 25. To je ista ocena koju je dobila i eventualna džihadistička pretnja globalnoj ekonomiji.

Za tu ocenu postoji nekoliko razloga - Trampov otpor prema slobodnoj trgovini, optuživanje Kine za "manipulaciju valutom", zagovaranje ubijanja porodica terorista, kao i predlog da se kopnena vojska pošalje u Siriju da bi se borila protiv Islamske države i preuzela sirijska nafta, prenosi BBC.

To je prvi put da EIU eventualnu pobedu nekog predsedničkog kandidata na američkim izborima ocenjuje tako visokom brojkom.

- Njegove vojne pretenzije prema Bliskom istoku pogodovale bi regrutaciji novih džihadista, što bi povećalo pretnju u regionu i šire - navodi EIU.

Iako EIU ne očekuje da će Tramp pobediti svoju demokratsku protivnicu Hilari Klinton, u izveštaju se kaže da, kada bi se to dogodilo, SAD bi se suočile sa povećanom terorističkom pretnjom i ekonomskim padom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drayver

    17. mart 2016 | 15:29

    Ma da neka pobedi hilari pa da idemo svi u p...u m......u

  • ATIMUS

    17. mart 2016 | 15:53

    Ajde zar je pala na niske grane amerika da se udvara bagri ....neka se regrutuju pa rat.... neko ce izgubiti ...ko izgubi tesko njemu....oni znaju samo za jezik nasilja i teror

  • Rr.

    18. mart 2016 | 04:48

    NAPRED TRAMP

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA