NAJLEPŠE VESTI DANAS: Stižu vakcine za dečju paralizu!

Vakcine, koje su stigle u Srbiju, nisu imale odgovarajuću propratnu dokumentaciju, zbog čega su vraćene, pa sada stižu nove

  • 0

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će sledeće nedelje stići ceo kontigent vakcina za dečju paralizu, koje su nedostajale. U međuvremenu, u toku je preraspodela vakcina iz zaliha, a Lončar kaže da ih po domovima domovima zdravlja ima dovoljno do sledeće nedelje.

Lončar je podsetio da je između turske vlade i Ministarstva zdravlja bio potpisan ugovor o donaciji vakcine, koje su stigle u Srbiju, ali bez odgovarajuće propratne dokumentacije, zbog čega su te vakcine vraćene, a sada su stigle nove.

VRAĆA SE STRAVIČNA BOLEST: U Ukrajini dvoje mališana obolelo od DEČJE PARALIZE!

On je dodao da se izgubilo dragoceno vreme, ali da su nadležni uspeli da za kratko vreme nabave nove vakcine, koje će sledeće nedelje stići u Srbiju.

Odgovorni smo i našoj deci nećemo nikada, dok sam ja ministar, davati vakcine koje ne ispunjavaju uslove - rekao je Lončar.

Foto: Tanjug/Saša Petrović Foto: Tanjug/Saša Petrović

JELENA NIJE HTELA DA VAKCINIŠE DETE: A onda joj je doktor saopštio STRAŠNU VEST! (FOTO) (VIDEO)

Dodao je i da su proizvođači praktično monopolisti i da se prema malim tržištima, kao što je naše, odnose "kako oni hoće":

- Zbog toga bi bilo dobro da postoji centralna nabavka vakcina na nivou celog regiona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA