UŽAS U HRVATSKOJ: Otišao da plati račune, kad se vratio, supruga Ivana i dvoje dece bili su mrtvi!

- Dario je trčao dvorištem sav izbezumljen. Dozivao je pomoć. Utrčao sam u kuću i vidio vatru u kuhinji. Čim sam otvorio vrata, dočekali su me gusti dim i velika vrućina. Kad je otvorio ulazna vrata, na podu je našao Ivanu. Ruke su joj, ispričao je, bile krvave i čađave - rekao je komšija koji je pomogao Dariu u pokušaju da spase porodicu

  • 16

Dario Šubert iz Dobrovca kod Lipika u Hrvatskoj bio je u povratku iz prodavnice kada je video da njegova porodična kuća, u kojoj se nalaze žena i dvoje dece, gori! Pokušao je da spasi suprugu Ivanu (26), sina Sašu (5) i ćerku Emiliju (3), međutim, nije mogao. Sve troje su preminuli!

VATROGASAC POVREĐEN DOK JE IZVLAČIO ŽENU IZ VATRENE STIHIJE! Detalji dva jeziva POŽARA u Beogradu

Požar je izbio iz zasad neutvrđenog razloga, a do tragedije je došlo kada je Dario otišao da plati račune u susedan Lipik. U povratku, primetio je dim iz kuće i otrčao da spase svoju porodicu. U pomoć mu je pritekao komšija Ante.

- Dario je trčao dvorištem sav izbezumljen. Dozivao je pomoć. Utrčao sam u kuću i video vatru u kuhinji. Čim sam otvorio vrata, dočekali su me gusti dim i velika vrućina. Kad je otvorio ulazna vrata, na podu je našao Ivanu. Ruke su joj, ispričao je, bile krvave i čađave. Nije davala znake života ali ju je izvukao u  dvorište. Potom se vratio u kuću kako bi pronašao decu. Išao je od jedne do druge prostorije. Našao ih je u prvoj sobi kako leže na podu metar jedno od drugog. Oboje su bili prekriveni čađi. Prvo je uzeo dečaka i opipao mu puls i izneo ga iz prostorije - rekao je komšija.

Foto: Privatna arhiva/24sata.hr Foto: Privatna arhiva/24sata.hr

Na lice mesta su ubrzo stigli vatrogasci i kola Hitne pomoći. Medicinski radnici su pokušali da ožive majku i decu, ali im nije bilo spasa.

- Pokrio sam lice jaknom jer je dim bio pregust. Izneo sam decu u dvorište i nazvao 112. Otac je bio u šoku. Samo je zapomagao. Ubrzo su stigle i ostale komšije i pokušali smo da ih reanimiramo - dodao je komšija.

Ivanin suprug i majka su završili u bolnici zbog pretrpljenog šoka, a problem da se "povrati" ima i deda Ivan, otac majke koja je poginula u požaru.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA