NETANIJAHU OBJAVIO KOLIKA MU JE PLATA: Sumnjamo da ćete pogoditi cifru (FOTO)

Izraelski lisit "Harec" navodi da je odluka da se objavi platni odsečak doneta nakon što je Netanjahuov kabinet primio mnogobrojne zahteve za transparetnošću

  • 2

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu postavio je danas na Tviter kopiju svog platnog odsečka za februar, objasnivši da je to uradio zarad transparentnosti. Pokazalo se da je Netanjahu primio 11.270 evra za mesec dana rada.

NETANIJAHU ODBIO POZIV OBAME: Bela kuća neprijatno iznenađena

To je otprilike pet prosečnih izraelskih plata od oko 2.200 evra mesečno, sudeći po podacima Centralnog biroa za stastitiku Izraela.

Međutim, porezi u Izraelu su visoki i nakon što je platio porez na prihod, zdravstveno osiguranje i doprinos za socijalno, izraelski premijer je odneo kući oko 4.000 evra.

Strani mediji navode da u poređenju sa drugim svetskim liderima Netanjahu ima malu platu.

Po istraživanjima Si-En-Ena, predsednik SAD Barak Obama je prošle godine zarađivao 33.000 dolara mesečno, uz dodatke za putovanja i zabavu, između ostalog.

Nemačka kancelarka Angela Merkel prema istom istraživanju zarađuje takođe oko 17.000 evra mesečno, a ruski predsednik Vladimir Putin oko 9.500 evra.

Izraelski lisit "Harec" navodi da je odluka da se objavi platni odsečak doneta nakon što je Netanjahuov kabinet primio mnogobrojne zahteve za transparetnošću, iako nije rečeno ko je želeo da se meša u primijerov privatni biznis.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Portparol je rekao novinarima da je Netanjahu u januaru dobio nešto manje para.

Premijerov kabinet je objavio da je ta razlika između Netanjahovih bruto i neto primanja velika između ostalog zbog novca koji se daje za njegovo vozilo, hranu i tri telefona, od kojih je jedan mobilni, ali koji on ne koristi za lične potrebe.

Netanjahu poseduje veliku kuću u luksuznom letovalištu Cezareji, na jednoj od najskupljih lokacija u Izraelu. On je, navodno, zarađivao puno predavajući u SAD i iz drugih izvora kada je bio van politike.

Kanadski "Nešenel post" komentariše da Netanjahuova plata zaista nije velika za nekoga ko tako puno radi i na meti je oštrih kritika, ali da nije tako loša za lidera male mediteranske zemlje kada se ima u vidu besplatna rezidencija, čitav niz usluga osoblja i druge privilegije i privatni čarter avion u koji se nekada stavlja i bračni krevet.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobi

    18. mart 2016 | 16:05

    Pa jevreji drze konce u svetu ekonomije,zar mislite da ce on reci istinu o svojim primanjima,to sto je objavio sluzi mu za dzeparac,zar ne znate da su oni bozanska rasa i da zasluzuju najbolje, ako ih je bog izabrao a izabrao je i Isusa.

  • Maja

    20. mart 2016 | 15:11

    Sta je to,ovi nasi lideri Balkanci imaju svi vise od Obame,i sto je jos bolje,nista ne rade..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA