JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Iskoristite popust u Kontikiju i letujte na Kritu! (FOTO)

Krit je ostrvo na raskršću tri kontinenta – Evrope, Azije i Afrike. Sa Krita je zapravo krenula kultura i civilizacija oplemenjena u antičkoj Heladi

  • 41

Ukoliko ste namerni da leto provedete na božanstvenom grčkom ostrvu Krit uključite se u Kon Tikijevu akciju u periodu od 21. do 28.marta. Na već snižene cene čeka Vas i dodatni popust od 5% za sve termine i hotele u ponudi ove agencije.

Krit je ostrvo na raskršće tri kontinenta – Evrope, Azije i Afrike. Pet milenijuma istorije, pet hiljada spomenika... Sa Krita je zapravo krenula kultura i civilizacija oplemenjena u antičkoj Heladi. Krit je i zavičaj Zevsa, glavnog boga sa Olimpa.

Takođe i dva slavna kompozitora, Mikisa Teodorakisa i Manosa Hadžidakisa, oca književnog Grka Zorbe, takođe i filmskog stvaraoca Nikosa Kakojanisa, koji je Zorbu ekranizovao.

Rodna kuća slikara El Greka danas je muzej s platnima ovog sjajnog majstora renesanse. Zapravo, čitavo ostrvo je muzej s eksponatima viševekovne istorije ovog „bisera“ u vodama Egeja koji su, ne pitajući za cenu, pokušavali da prisvoje mnogi osvajači.

Foto: Promo Foto: Promo

Mnogo je razloga zašto treba putovati na ovo ostrvo i još više zašto na njemu provesti odmor. Dane pune komoditeta sa odličnim hotelima, koji raspolažu i sa po nekoliko bazena napunjenih morskom vodom, dopunjuje božanstvena kuhinja sa svim mogućim vrstama ribe i dosta povrća koje podjednako prija i ako vas posluže jagnjetinom ili jaretinom, koja takođe u sebi ima miris ovdašnje izuzetno bogate flore.

Kažu da se na Kritu dugo živi i da je vitalnost i dugovečnost stanovnika upravo posledica kvalitetne ishrane.

Foto: Promo Foto: Promo

Krit je najveće ostrvo u morima Grčke i peto po veličini u prostoru Mediterana. Obala je kamenita i duga 1.100 kilometara, od čega ,,samo,, 115 pripada plažama. Deo su manjih rivijera i neverovatnih zatona i uvala u kojima se odmara i duša i telo.

Kon Tikijev čerter u sezoni leti do aerodroma u Heraklionu. Hoteli iz ponude, osim u Heraklionu, nalaze se i u prelepom Agios Nikolaosu, odnosno pitoreskonom gradiću Retimnu.

Foto: Promo Foto: Promo

Izdvajamo iz ponude: Santa Marina 3* (Agios Nikolaos), Atrium 3* (Retimno), Adele Beach (retimno), Minos 4* (Retimno), Aldemar Royal Mare 5* (Hersonisos)...Osim letovanje u predivnom priordnom okruženju, s božanstvenim plažama i toplim čstim morem, čekaju Vas i božanstveni izleti.

Posetu Konsosu ili Santoriniju pamtičete za sva vremena baš kao i druženje na Kritskoj večeri...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Serb

    19. mart 2016 | 10:52

    Dodjite u Trebinje, grad sunca, vina, prsuta, platana, msnastira, .... ,, istoriski grad. Najljepsi u BIH ili u R. Srpskoj!

  • Lala

    19. mart 2016 | 11:22

    Dunave dunave moje more!!

  • Dzo

    19. mart 2016 | 12:47

    Ja cu na selo da berem kupinu. Isto cu da pocrnim kao da sam bio na moru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA