DEČAKA ĐACI BRUTALNO TUKLI U ŠKOLI, TERALI GA DA PIJE URIN! Jezivi detalji HORORA u Novom Sadu

- Taj dan tukli su ih kaiševima i šakama. On nije hteo da mi kaže šta se dešava. Posle mi je priznao da su mu pretili nožem i palili ga upaljačem da bi o svemu ćutao - priča Z. J., majka pretučenog dečaka

  • 48

Pravi horor se dogodio u novosadskoj Osnovnoj školi "Branko Radičević" kada je učenik Ž. J. pretučen kaišem u školskom toaletu, i bio primoran da pije i urin, piše Blic.

SINU SU SKIDALI GAĆE I MAZALI MU LICE IZMETOM! Jeziv krik majke čije dete je žrtva VRŠNJAČKOG NASILJA u Srbiji

Četiri učenika osmog razreda Z. M., D. R., B. K. i Đ. B. su od septembra prošle godine redovno zlostavljali ovog učenika i još nekoliko njegovih vršnjaka.

MAMA, OPROSTI, ALI JA ĆU SE UBITI: Devojčica napisala pismo mami, ceo Balkan u šoku (FOTO)

Prema rečima Z. J., majke pretučenog učenika, tukli su ga više puta, gnječili mu prste, terali da pije urin, a svoja iživljavanja posle objavljivali na Jutjubu. Ona je za sve ovo saznala pre sedam dana, kada su ga zajedno s još jednim šestakom pretukli u školskom toaletu.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

"DRUGOVI" SU TUKLI I MUČILI ALEKSU, A ONDA SE ON UBIO: Otac nesrećnog dečaka otkriva šta je moglo da se uradi da mu SIN danas bude živ!

- Taj dan tukli su ih kaiševima i šakama. Zvali su me u školu, tamo su bili policija i Hitna pomoć. Nisam mogla da dođem sebi. On nije hteo da mi kaže šta se dešava, jako je miran dečak. Primetila sam jednom modrice na rukama i nagnječen prst, ali je rekao da se povredio na fizičkom. Posle mi je priznao da su mu pretili nožem i palili ga upaljačem da bi o svemu ćutao - kroz plač priča Z. J. za ovaj list.

Od siline udaraca kaišem, dečak je tog dana zadobio hematome na obe ruke i po leđima, a kada se konačno oslobodio od straha, Z. J. je saznala i druge strašne stvari - gnječili su mu prste postoljem za toalet-papir i terali ga da pije urin iz plastične flaše u koju su pre toga urinirali pred njim. Inače, kada je došao kući s nagnječenim prstima, rekao je da je pao na fizičkom, a tih dana u školi nije mogao ni da piše.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Protiv četvorice osmaka pokrenut je postupak u Višem javnom tužilaštvu za zlostavljanje i mučenje. Oni su policiji priznali svoja iživljavanja, a ispostavilo se da su pred Ž. J. i još jednog šestaka tukli, ali ređe i ne toliko brutalno, još trojicu učenika iz iste generacije.

Potresena majka kaže da je šokantno to što je sva ta mučenja snimala jedna devojčica koja ide u isti razred kao i ta četvorica osmaka, a ti snimci su nekoliko dana bili na internetu, ali su brzo skinuti.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Nastavnica nije htela da uđe u toalet kada je saznala da su oni tamo pretučeni, nego je zvala direktora jer je muško. Navodno nisu znali da se sve to dešava, a većina dece je znala da su ih prebijali. Pa vukli su ih po hodnicima. Škola želi sve da zataška. Imaju i video nadzor koji očigledno ne pregledaju - nastavila je dalje priču ova majka.

Aleksandar Maletin, direktor škole, tvrdi da nije znao za vršnjačko nasilje.

-Našao sam dvojicu učenika u toaletu kako plaču. Odmah sam pozvao policiju i Hitnu pomoć. Nisu hteli odmah da mi kažu o čemu se radi, bili su uplašeni. Reagovali smo čim smo saznali, zvali smo i Centar za socijalni rad, te smo pokrenuli disciplinski postupak protiv učenika - poručio je on i dodao da nema moućnosti da zlostavljače izbaci iz škole, tako da će ih kazniti ukorima i smanjenim vladanjem.

Prema rečima psihologa Žarka Koraća, iza ovakvih stvari uvek stoje poremećeni odnosi u porodici, koja obično izgleda normalno i harmonično, a u stvari je disfunkonalna. Deca iz takve porodice se udružuju s drugim nasilnicima, a sprovodeći teror osećaju se moćno i snažno. Branka Tišma, školski psiholog kaže da današnja deca nisu surovija već bolje kriju stvari od roditelja. S druge strane roditelji teško prihvataju da im je dete nasilnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    21. mart 2016 | 08:09

    Ja sam isto roditelj deteta koje ide u srednju skolu, da se to mom detetu dogodi ja za svoje ponasanje vise ne garantujem. Ne zanima me koliko godina imaju ti klinci proci ce isto torturu pa cak mozda i gore nego sto je proslo moje dete, Mozete da me osudjujete zbog ovog komentara ali ja pravdu uzimam u svoje ruke jer pravde, u ovoj g..zici od drzave zvanoj u Srbija nema.

  • one man

    21. mart 2016 | 09:11

    Dok got jedan otac ne nadje oceve tih maloletnih siledzija i ne resi te probleme muski niko se nece smiriti,ove sluzbe koje oni zovu i sta rade se uvek zavrsava opomenom pa posle se desi jedan tuzan slucaj malog Alekse.Ja bi izasao sigurno u novinama kada bi se mom detetu to desilo ali zajedno sa svim njihovim roditeljima sa druge strane.I tu decu treba nauciti kako je kada bije jaci jer ocito im to nije jasno kada tako u grupama ko zveri tuku JEDNO SAMO dete.

  • Tišljer036

    21. mart 2016 | 08:24

    Pa kad su prosvetnim radnicima vezane ruke pa ne smeju ni da poviše ton na đake a kamo li nešto drugo. Vratite im pravo da uče decu a mi roditelji da decu vaspitavamo kako su i nas vaspitavali.!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA