Evo kako EKSPLOZIJA u Briselu UBIJA autoindustriju i aviokompanije!

Panevropski indeks FTSEurofirst 300 oslabio je za 0,7 odsto, dok je glavni indeks belgijske berze skliznuo za 0,5 odsto

  • 3

Akcije na evropskim berzama su u ranom jutrošnjem trgovanju pale, u čemu su prednjačile deonice putničkih i avio-kompanija nakon eksplozije na aerodromu u Briselu.

ZAŠTO JE BRISEL NAJGORI GRAD ZA ŽIVOT U EVROPI?! Terorizam, mržnja, štrajkovi, smrad, ulice opasnije od Prištine (FOTO) (VIDEO)

Evropski indeks STOXX Europe 600 je bio najveći gubitnik, uz pad od 2,2 odsto, dok su akcije Izidžeta, Rajanera, Aksora, Interkontinental hotelsa i IHG-a pale u rasponu od 2,4 do 4,6 odsto, prenosi agencija Rojters.

AMBASADA SRBIJE U BRISELU: Još se ne zna ima li povređenih Srba u terorističkom napadu!

Panevropski indeks FTSEurofirst 300 oslabio je za 0,7 odsto, dok je glavni indeks belgijske berze skliznuo za 0,5 odsto.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(UŽIVO) TERORISTIČKI NAPAD U BRISELU: Više od 30 mrtvih, napad izvršio bombaš samoubica, sedište EU potpuno blokirano (FOTO) (LIVESTREAM)

Na terminalu za polaske briselskog aerodroma jutros je odjeknula eksplozija, u kojoj je, kako je prenela belgijska agencija Belga, stradala jedna osoba, a nekoliko je povređeno.

Agencija navodi i da su pre dvostruke eksplozije ispaljeni hici i da su se čuli povici na arapskom jeziku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA