Identifikovan bombaš samoubica Nadžim Lašraui: Terorista iz Brisela učestvovao i u pariskim napadima! (FOTO)

Lašraui je takođe, učesnik u novembarskim napadima u Parizu i saradnik Salaha Abdeslama koji je uhapšen pre nekoliko dana

  • 3

Jedan od dvojice bombaša samoubica, koji su se razneli na aerodromu u Briselu, identifikovan je kao Nadžim Lašraui, potvrdili su policijski izvori za AFP.

(UŽIVO) TERORISTIČKI NAPAD U BRISELU: Terorista za kojim traga ceo svet ustvari je mrtav i učestvovao je u pariskom krvoproliću? (VIDEO)

Belgijsko tužilaštvo ranije je identifikovalo Ibrahima El Bakrauija kao prvog bombaša samoubicu na aerodromu, dodajući da se za trećim osumnjičenim, koji je podmetnuo bombu koja nije eksplodirala, još traga.

EVROPA ĆE EKSPLODIRATI: Ovo je tek početak, obučeno najmanje 400 boraca za terorističke napade!

Samoubilački napad na stanici metroa Malbek u Briselu izvršio je Ibrahimov brat Halid.

I DALJE KRITIČNO: Briselski aerodrom ostaje zatvoren i u petak

Lašraui je takođe, učesnik u novembarskim napadima u Parizu i saradnik Salaha Abdeslama koji je uhapšen pre nekoliko dana, prenose belgijski mediji.

Foto: Tanjug/AP/Belgian Federal Police Foto: Tanjug/AP/Belgian Federal Police

Belgijski mediji su ranije danas javili da su braća El Bakraui dvojica bombaša-samoubica, koji su izveli napade na briselskom aerodromu, a da je Lašrui treći osumnjičeni, koji je uhapšen u Anderlehtu.

Mediji su kasnije povukli vest da je uhapšen treći osumnjičeni za bombaške napade na briselskom aerodromu.

Lašraui je rođen u Maroku, a njegov DNK pronađen je na eksplozivima korišćenim u terorističkim napadima na Pariz 13. novembra, kao i u stranu u Briselu, u kojem je u decembru prošle godine pronađena oprema za pravljenje bombi i otisci prstiju Saleha Abdeslama, glavnog osumnjičenog za napade u Parizu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Belgijsko tužilaštvo je saopštilo da je Lašraui putovao za Siriju u februaru 2013. godine, kao i da je registrovan pod lažnim imenom na austrijsko-mađarskoj granici u septembru prošle godine.

On je putovao sa Abdeslamom i Mohamedom Belkaidom, Alžircem koji je ubijen 15. marta tokom racije u belgijskoj prestonici, tri dana pre nego što je Abdeslam uhapšen.

Balkaid je osumnjičen da je pružao logističku podršku za napade u Parizu.

Eksplozije u Briselu ođeknule su tri dana nakon što je Abdeslam uhapšen.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    24. mart 2016 | 00:16

    Neznam zasto ali ja neverujem da se oni raznesu sa bombom, mora da je nesto tu drugo po sredi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA