UZBUNA U EVROPI: Belgija pod opsadom, zemlje EU proglasile visok nivo pripravnosti

Vanredno stanje je proglašeno u Parizu dok je ostatak Francuske u visokom stepenu pripravnosti. Visok novi pripravnosti na snazi je i u Hrvatskoj, kao i u Italiji, Španiji, Nemačkoj i Velikoj Britaniji

  • 12

Evropa je na oprezu posle jučerašnjih terorističkih napada u Briselu u kojima je poginula 31 osoba, a 250 ih je ranjeno. Danska i Švedska su proglasile umeren nivo pripravnosti dok je nizak stepen pipravnosti objavljen u Finskoj, Letoniji, Litvaniji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Finskoj.

(UŽIVO) TERORISTIČKI NAPAD U BRISELU: Terorista za kojim traga ceo svet ustvari je mrtav i učestvovao je u pariskom krvoproliću? (VIDEO)

Otkazano je na stotine letova, a obustavljene su sve železničke veze s Briselom. Glavni grad Belgije je pod opsadom, i proglašen je najviši stepen uzbune u zemlji.

ZBOG STRAHA OD ISLAMISTA KOJI OBUZIMA SVET, svi su zaboravili da je danas POSEBAN DAN ZA PAKISTANCE

Vanredno stanje je proglašeno u Parizu dok je ostatak Francuske u visokom stepenu pripravnosti. Visok novi pripravnosti na snazi je i u Hrvatskoj, kao i u Italiji, Španiji, Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

Identifikovan bombaš samoubica Nadžim Lašraui: Terorista iz Brisela učestvovao i u pariskim napadima! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nacionalne sigurnosne snage u Briselu proveravaju i lična vozila, javila je novinska agencija Belga, a vlada u Parizu je objavila da će na granice, u vazdušne i pomorske luke, i železničke stanice rasporediti dodatnih 1.600 ljudi, što je potvrdio i ministar unutrašjnih poslova Bernard Sazenef.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Belgija je objavila da će uložiti dodatnih 400 miliona evra kako bi unapredila svoje sigurnosne kapacitete pošto je utvrđeno da je ta zemlja od 11 miliona stanovnika poslužila kao baza za napade u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Atentati u utorak su pokazali da još dosta toga treba da se uradi po pitanju bezbednosti zemlje.

(Telegraf.rs/ Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GR-ĆU

    24. mart 2016 | 09:10

    Uzbuna u Evropi na dan kada je ta Evropa sa Amerikom napala jednu suverenu zemlju.Sve se vraća sve se plaća.

  • Jeka

    24. mart 2016 | 06:45

    Žao mi je nevinih ljudi, ali prije 17 godina i naši ljudi i djeca su stradali, pa nas niko nije žalio niti saosjećao sa nama!

  • Nc71

    24. mart 2016 | 09:15

    Djavo dosao po svoje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA