AKO VAM ZLOSTAVLJAJU DETE U ŠKOLI, odmah zovite ovaj broj!

Broj telefona na koji se nasilje može prijaviti je 065/505-2136

  • 4

Novi Sad će dobiti SOS telefon na koji će roditelji i učenici moći da prijave slučajeve vršnjačkog nasilja.

ĐACI U ŠKOLI, IŽIVLJAVAJU SE NAD DRUGARIMA ZBOG "LAJKA" NA FEJSU?! Ovo su JEZIVI razlozi za sve BRUTALNIJE vršnjačko nasilje

Broj telefona na koji se nasilje može prijaviti je 065/505-2136.

Koordionaciono telo za borbu protiv nasilja u školama je, reagujući na slučaj nasilja otkriven u OŠ "Branko Radičević", zadužilo prosvetnu inspekciju, Centar za socijalni rad, MUP i Školsku upravu Novi Sad da utvrde sve činjenice i okolnosti u vezi sa zlostavljanjem malog Ž. J, učenika šestog razreda pomenute osnovne škole, piše portal 021.

Naložena je istraga odgovornosti škole "Branko Radičević", tj. da li je ona svojim (ne)činjenjem ugrozila bezbednost dece.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Svaka škola moraće da uvede "kutije poverenja" u koje će učenici anonimno moći da ubace prijave vršnjačkog nasilja, kao i da postave na sajt skole formular putem kog ce takođe anonimno moći da se prijavi nasilje. Razredne starešine moraće jednom mesečno da održavaju roditeljske sastanke, od kojih će prvi u nizu morati da bude posvećen vršnjačkom nasilju.

Školama se nalaže i da jednom mesečno šalju izveštaje o stanju bezbednosti Koordinacionom telu za borbu protiv nasilja.

Nalaže im se i uvođenje povećanog broja dežurnih nastavnika, tako da se pokriju svi delovi škola i školskih dvorišta, posebno tačke rizika gde nema kamera, sa naglaskom na toalete. Takođe, potrebno je pojačati preventivni rad sa učenicima, roditeljima i prosvetnim radnicima na temu prevencije vršnjačkog nasilja.

Kako saznajemo u Tužilaštvu, protiv maloletnika će verovatno biti podnošene krivične prijave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirka

    24. mart 2016 | 16:00

    I pored dezurnih nastavnika deca se tuku,pljuju,psuju i ne reaguju na nastavnika! Na zalost ovo je istina! Jos nastavniku pokazu srednji prst!

  • Nesa

    24. mart 2016 | 16:32

    Nista oni nece sa time postici i uraditi, maloletnike stiti zakon tako da nece moci ni da ga kazne adekvatno, skoro sam bio u saobracajnoj skoli, profesori puse napolju a deca u hodnicima i u ucionici, uopste nemaju postovanja prema profesorima i starijim od sebe.

  • Pametnica

    24. mart 2016 | 15:56

    Konacno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA