MISTERIJA SMRTI BRANKA ĆOPIĆA: Posmrtni govor Matije Bećkovića otkriva nešto strašno! (VIDEO)

Pre tačno 32 godine, baš na današnji dan rešio je poslednji put da se prošeta. Prijatelji su znali njegove poslednje brige, da neće imati za kiriju i za hleb, da će mu zapaliti kuću, i oterati ga na robiju!

  • 11

Pre tačno 32 godine, baš na današnji dan rešio je poslednji put da se prošeta i zauvek ode naš veliki književnik Branko Ćopić. Popeo se na ogradu mosta, leđima okrenut prema zgradi Centralnog komiteta na kojoj je bilo ispisano TITO. I skočio.

Svašta se pričalo o tome, a najviše da je to učinio iz nervnog rastrojstva. Međutim, zašto se, u stvari, odlučio na ovakav korak, najbolje govori posmrtna beseda Matije Bećkovića, koju je govorio na komemoraciji velikom piscu. U njoj je prikazao sliku jednog vremena i politike.

Telegraf je Bećkovićev govor, koji otkriva strašnu istinu i moguće uzroke samoubistva našao na na Srpskom akademskom krugu i prenosimo je u celosti.

KONAČNO OTKRIVENA ISTINA: Evo zbog čega se UBIO BRANKO ĆOPIĆ!

" Činim ono što sam mislio da neću, pišem o onome o čemu se ne piše, govorim baš ono što je trebalo izbeći. Diram u ranu. Tako nešto nije se nigde nikada dogodilo. Najčitaniji i najomiljeniji pisac, najpoznatiji lik, najstarije dete naše zemlje, najzdraviji sin srpskog jezika, najduži smeh Beograda – Branko Ćopić, krenuo je iz kuće u svoju poslednju šetnju.

Foto: Wikimedia/Stevan Kragujević Foto: Wikimedia/Stevan Kragujević

Svi su ga prepoznavali, retko se ko nije okrenuo za njim, mnogi šeširi su podignuti da ga pozdrave. Niko nije znao kuda se zaputio. A zaputio se na poslednje mesto, poslednjih ljudi koji nemaju ništa od onoga što je on imao. A oni su nadirali u suprotnom pravcu: u bitku za hleb i krov nad glavom.

Prijatelji su znali njegove poslednje brige: da neće imati za kiriju i za hleb, da će mu zapaliti kuću, i oterati ga na robiju.

CEO BEOGRAD SE SMEJE OVOJ SRAMOTI: Unakazili poznatog srpskog pisca! (FOTO)

Branko Ćopić i Mira Alečković. Foto: Wikipedia / Maduixa Branko Ćopić i Mira Alečković. Foto: Wikipedia / Maduixa

A bio je poslednji koji je imao razloga da brine za sebe. Ali je brinuo kako će preživeti Nikoletina Bursać, Jovica Jež, Jovandeka Babić, Vuk Bubalo, Pepo Bandić, Stanko Veselica, i toliki drugi koje je doveo na svet. Branko Ćopić nije imao druge dece. Bila je to briga malo teža od one Balzakove: za koga udajemo Evgeniju Grande?

Svet za koji se osećao odgovornim razdešavao se na njegove oči. U njemu se više nije mogao snaći ni novi Štrbac, zvani Nikoletina, ni domisliti nijedan um, ma koliko se pravio lud, ni spasiti duša makar ukrivena u stotine kožuha.

U tuđem svetu pomeo se i Branko Ćopić. U jedno vreme koje je nadmudrilo Davida Štrpca.

Onaj koji je priznavao da je kukavica, a napisao „Jeretičku priču”, onaj koji je nazvan lažovom, koji je prvi rekao istinu.

Izbio je iz njega strah koji je morao izbiti. Strah, ali kakav? Ko na njegovom mestu još negde na svetu strahuje takve strahove. Verovao je da su mu za najveću krivicu i neoprostiv greh uzeli posetu Hristovom grobu. Tu su ga uočili i protiv njega se urotili organi gonjenja celoga sveta.

OVA ULICA U BEOGRADU KRIJE STRAŠNU TAJNU: Evo dokaza da Srbi više vole tuđe nego svoje! (FOTO)

Jednog popodneva, sedeći u svom udobnom stanu u glavnoj ulici naše prestonice, u obilju, među knjigama i diplomama, pored svoje biste, poverio je svojoj ženi valjda najgoru slutnju:

- Mene će, izgleda, streljati!

Foto: Wikipedia / Matija Foto: Wikipedia / Matija

Nešto ranije je iz pisma Ziji Dizdareviću provirila dželatova kapuljača.

- Po hladnoj jezi koja im prethodi osećao je da će doći po njega i odvesti ga neznano kud.

"HAJDE DA SRPSKI JEZIK SVEDEMO NA SUPER I JE*OTE": Ovako izgleda CEO TEKST Matije Bećkovića, koji je ODUŠEVIO Srbiju!

Streljanje Branka Ćopića je prizor kojim je krunisan naš vek. Da bi preduhitrio smrt sa kosom, noćne i dnevne vampire, što su počeli da se „rote u svom stiješnjenom svijetu” čim je završio svoju „Zlatnu bajku o ljudima” sišao je na most. Onaj isti most pod kojim je, kažu, nepoznati dečak ispod Grmeča prespavao svoju prvu noć kad je stigao u Beograd. Čelom na beton. Onaj za koga se to nikad nije ni mislilo. Krug se sklopio i smanjio: kao da u međuvremenu nije ništa bilo.

Smrt Jesenjina i Majakovskog je potresla svet.

Javnu smrt Branka Ćopića (u po bela dana na najvećem mostu u centru glavnog grada) kao da smo sakrili od sebe.

A on kao da se sklonio od onoga što nas čeka."

(Telegraf. rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    26. mart 2016 | 13:23

    Jos jadna sramota za Srpsli narod.Svejedno kao da su ga streljali.Moj najomiljeniji pisac.

  • Kosmopolita

    26. mart 2016 | 15:22

    Svoju tajnu je odnio u grob. Sve drugo su nagađanja koja graniče sa grijehom. Ostavite njegove sjeni da počivaju u miru. Pamtimo ga po knjigama njegovim.

  • !Fox

    26. mart 2016 | 16:04

    Da li neko moze da umre ili se ubije da se ne stvori neka teorija zavere?Pocivaj u miru veliki pisce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA