BERNI I HILARI OČI U OČI: Klintonova bi danas mogla da propadne zbog jednog vrapca (VIDEO)

Dok republikanci danas odmaraju, demokrate se bore oko delegata u tri vrlo važne države: na Havajima i Aljasci i u Vašingtonu. Jedan neverovatan događaj koji se sinoć zbio na Sandersovom skupu u Oregonu mogao bi da promeni i tok ovih izbora, i tok istorije ljudske vrste

  • 5

Unutarstranački izbori u Americi su daleko od gotovih, i ništa još uvek nije izvesno ni u demokratskom ni u republikanskom taboru, ma koliko se mejnstrim mediji trudili da ubede glasače da je Hilari završila posao.

Republikanci danas odmaraju, ali se zato demokrate tuku oko tri vrlo važne države, Havaja, Aljaske i Vašingtona, a ishod današnjeg duela bi mogao da promeni tok cele trke.

Najinteresantnija stvar u vezi sa anketama vezanim za kokus u Vašingtonu je u tome što ankete ne postoje, uprkos tome što je broj delegata koji će kandidate predstavljati na Nacionalnoj konvenciji u julu veliki - 118.

Ipak, postoje neki indikatori koji bi mogli da nam kažu kako bi se danas stvari mogle odvijati. Klintonova je dobila podršku nekoliko visokih zvaničnika Demokratske partije iz te države, među kojima ima i devet od 17 super-delegata koji će na pomenutoj konvenciji moći da glasaju po svojoj volji. Najvažnija je podrška guvernera Džeja Inslija.

Sijetl, najveći grad u državi Vašington. Foto: AP/Tanjug Sijetl, najveći grad u državi Vašington. Foto: AP/Tanjug

Međutim, ovo je godina u kojoj je podrška establišmenta sve samo ne korisna, pošto je ovo godina bunta protiv statusa kvo, zbog čega Donald Tramp i Berni Sanders i imaju toliku podršku.

Upravo se tu krije caka. Vašington je država koja je kao stvorena za Sandersa, a Sijetl je jedan od najliberalnijih gradova u čitavoj Americi.

BOG PODRŽAO BERNIJA: Čudo na Sandersovom skupu će vas ostaviti bez teksta (VIDEO)

Bio je od samog početka u prvim redovima borbe za legalizaciju marihuane i gej brakova, a uskoro će biti i grad sa najvišom minimalnom zaradom u SAD. Ostatak države jeste nešto konzervativniji, ali ne previše.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Klintonova je 2007. godine izgubila od Barake Obame u državi Vašington za čak 15.000 glasova.

Ipak, niko ne zna šta će se danas dogoditi, ko će odneti prevagu i sa kojom razlikom, a to je posebno važno zato što demokrate proporcionalno dele delegate na osnovu osvojenih odstotaka.

Jedan interesantan događaj koji se sinoć zbio u Oregonu na političkom skupu Bernija Sandersa mogao bi se pokazati kao presudan i preusmeriti tok ljudske istorije (pošto bi pobeda Sandersa na predsedničkim izborima u novembru definitivno promenila tok istorije čovečanstva).

Verovali ili ne, vrabac je sleteo na binu a potom i pored mikrofona dok je senator iz Vermonta držao govor. Publika je bila oduševljena, njegova reakcija je bila neprocenjiva, internet je doslovno eksplodirao, a ako pogledate video priložen ispod shvatićete i zašto.

- Bog je upravo podržao Bernija Sandersa - pisali su mnogi na Tviteru.

Efekat ovog iracionalnog poimanja tog događaja ne bi trebalo potceniti. Videćemo večeras.

Kao što ćemo večeras videti i kakav će to efekat imati na Havajima i Aljasci, gde jedna vrlo stara anketa iz januara Klintonovoj daje vrlo blagu prednost, 44 naprema 41 odsto.

Ne znamo šta se u međuvremenu dešavalo među tamošnjim glasačima, ali ako nam dosadašnji tok ovih izbora nešto govori, Hilarina prednost se samo topila u zadnjih pola godine, i ni jednom se nije povećala. Tako da bi Sanders danas mogao da pobedi u obe države.

(K. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    26. mart 2016 | 16:31

    Nazalost,na Aljasci nema - vrabaca... (Ali ja i dalje navijam za - njega.On je slika, nama nepoznate - Amerike,bliske obicnom - coveku.)...

  • Gekke Joopi

    26. mart 2016 | 16:48

    Bog dao da mu ova divna pticica donese srecu i da izbaci onu zmiju otrovnicu iz trke!!!

  • Imenjak

    26. mart 2016 | 15:49

    Klintonova nema sramote zbog Monike tera ko nista bilo nije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA