SANDERS JE PONOVO U IGRI: Ubedljivo porazio Hilari Klinton! (FOTO)

Na osnovu 37,5 odsto obrađenih glasova na Aljasci Sanders osvojio 78,7 odsto glasova i dobio devet delegata, dok je Klinton s 21,3 odsto glasova osvojila jednog delegata

  • 6

Kandidat za predsedničku nominaciju Demokratske partije Berni Sanders pobedio je danas na stranačkim izborima u saveznoj državi Aljaska.

BERNI I HILARI OČI U OČI: Klintonova bi danas mogla da propadne zbog jednog vrapca (VIDEO)

Demokrate danas glasaju i u državi Vašington i na Havajima. Portal Politiko javio je da pored ubedljive pobede na Aljasci, Sanders vodi i u Vašingtonu, dok rezultati Havaja tek treba da stignu.

Levičarski senator iz Vermonta proveo je prošlu nedelju u kampanji na zapadnoj obali SAD u nadi da bi dobrim rezultatima mogao da se vrati u trku protiv favoritkinje Hilari Klinton koja ima znatnu prednost u broju osvojenih delegata koji će na stranačkoj konvenciji u julu odlučiti o kandidaturi za predsednika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Politiko navodi da je na osnovu 37,5 odsto obrađenih glasova na Aljasci Sanders osvojio 78,7 odsto glasova i dobio devet delegata, dok je Klinton s 21,3 odsto glasova osvojila jednog delegata.

BOG PODRŽAO BERNIJA: Čudo na Sandersovom skupu će vas ostaviti bez teksta (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U Vašingtonu je Sanders na 19,4 odsto obrađenih glasova dobio 75,8 odsto glasova, a Klinton 23,9 odsto.

Agencija Asošijetid pres navodi da je Klinton do sada osvojila 1.223 delegata, a Sanders najmanje 929. Sa superdelagatima, odnosno stranačkim zvaničnicima koji mogu da glasaju na konvenciji, Klinton ima podršku 1.692 delegata, a Sanders 958. Za nominaciju su potrebna 2.383 delegata.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA