PUTIN ČESTITAO ASADU NA OSVAJANJU PALMIRE: Ruske snage će nastaviti da vam pomažu

Putin je još jednom naglasio da uprkos povlačenju dela ruskog kontintenta iz Sirije, ruske oružane snage nastavljaju da pomažu sirijskim vlastima u njihovoj borbi protiv terorizma

  • 7

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu na ponovnom osvajanju Palmire, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

UBIJENO 400 DŽIHADISTA: Brutalna ofanziva kojom je sahranjen ISIS u Palmiri! Sve je snimljeno (VIDEO)

- U telefonskom razgovoru sa sirijskim predsednikom, Putin je čestitao svom kolegi na oslobađanju Palmire od terorista i istakao značaj očuvanja ovog jedinstveno istorijskog mesta za svetsku kulturu - rekao je Peskov, preneo je Tas s.

Putin je, kako je dodao Peskov, još jednom naglasio da uprkos povlačenju dela ruskog kontintenta iz Sirije, ruske oružane snage nastavljaju da pomažu sirijskim vlastima u njihovoj borbi protiv terorizma i oslobađanju svoje domovine od ekstremističkih grupa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Asad je rekao da visoko ceni pomoć ruskih vazdušnih snaga i istakao da takvi uspesi poput osvajanja Palmire ne bi bili mogući bez podrške Rusije, dodao je Peskov.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VukBgd

    28. mart 2016 | 08:24

    Dok je Zapad sedeo i gledao kako se uništava drevna Palmira od strane prokletog Isisa, moćna Rusija je preuzela konkretne mere! Evo ga rezultat! Još malo i kraj! Kao što već rekoh, Raka je iza ćoška! A onda, onda da se preispitaju neke odluke Zapada iz 90-tih? Kome su oni dali države u Evropi...Isisu? Al Kaidi? Ovk krvnicima? Alijinim fanaticima i mudžahedinima? Hrvatskoj proustaškoj desnici? Isto je sve to s....., samo drugo pakovanje!

  • Dobi

    28. mart 2016 | 08:50

    Putine care,najbolji si ,niko ti nije ni do kolena!!!.....

  • obilic

    28. mart 2016 | 11:19

    Evo vidite da su hrišcani i islamisti braća jer vide i sami da su u problemu od onih koji diriguju SVETOM IZ PENTAGONA VATIKANA I SESTAGONA. AKO NE GRESIM TA ZVEZDA IMA ŠEST KRAKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA