VEST KOJA JE UZNEMIRILA RODITELJE JE LAŽNA: Neće vas kazniti sa 50.000 dinara ako ostavite kolica u hodniku!

U novom predlogu zakona o stanovanju i održavanju zgrada nijednom rečju se ne pominju "dečja kolica", zabrana da se ista drže u zgradama, kao ni propisane novčane kazne

  • 2

Vest o tome da će oni koji ostave kolica za bebe ili dečji bicikl u zajedničkim prostorijama i hodnicima zgrada biti kažnjeni sa 50.000 dinara, nepotrebno je uznemirila roditelje jer u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kažu da su te tvrdnje u potpunosti proizvoljne i neistinite.

Roditeljima koji u hodniku zgrade ostave kolica za bebe i dečije bicikle sledi kazna od 50.000 dinara!

- U Predlogu zakona o stanovanju i održavanju zgrada nijednom rečju se ne pominju "dečja kolica", kao ni zabrana da se ista drže u zgradama. U tom predlogu zakona nisu propisane ni novčane kazne ukoliko neka majka u Srbiji drži dečja kolica u holu zgrade - kažu u resornom ministarstvu za Mondo i podsećaju da nijedan zakon, pa ni zakon o stanovanju o održavanju zgrada, ne može da se primenjuje pre nego što bude usvojen u Narodnoj skupštini i stupi na snagu.

U Ministarstvu takođe ističu da će predlog ovog zakona sačekati na usvajanje do novog saziva parlamenta i naglašavaju da se novi zakon upravo i donosi kako bi se na sistemski način uredila sva pitanja koja nisu na adekvatan način rešena u više postojećih zakona.

U komunalnoj policiji rekli su da od početka godine nisu dobili prijave protv "nesavesnih roditelja".

Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada ušao je u skupšinsku proceduru početkom godine. Ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je da zakon donosi 19 novina i da u “život zgrada“ unosi ekonomski i socijalni razvoj i zaštitu životne sredine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milenko

    28. mart 2016 | 12:43

    Naravno,jos jedna izmisljotina gubitasa u politici a sve pred izbore!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA