NAPETO U MOSTARU: Zastava na brdu, kamen sećanja u reci - zašto nadležni ne reaguju? (VIDEO)

Šahovnicu na brdu Planinica postavilo je četrdesetak pripadnika navijačke grupe "Ultras-Zrinjski", a nepoznati vandali bacili su sa Starog mosta u Neretvu kamen sećanja na kome piše "Ne zaboravi '93"

  • 46

Za sada nepoznati vandali bacili su danas u Neretvu sa Starog mosta u Mostaru kamen na kome je na engleskom napisano "Ne zaboravi '93" (Don't forget '93), pošto je nedavno na brdu Planinica iznad ovog grada osvanula šahovnica koja se prostire na površini od 2.000 metara kvadratnih.

U MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona kažu da je policijskim uviđajem utvrđeno da su vandali noćas u Starom gradu u Mostaru polomili suncobrane i demolirali bašte ugostiteljskih objekata.

Prema policijskim saznanjima, šahovnicu na brdu Planinica postavilo je četrdesetak pripadnika navijačke grupe "Ultras-Zrinjski" u subotu, 26. marta.

AUTOMOBILOM PREKO STAROG MOSTA: Policija traga za osobom koja je oskrnavila simbol Mostara (FOTO)

U videu, postavljenom na "Jutjubu", prikazana je grupa mladića koji su postavili šahovnicu kao, kako se navodi na društvenim mrežama, poklon "gradu za Uskrs".

Na snimku se, osim navijačkih, čuje kako mladići pevaju hrvatske nacionalističke pesme. Niko od nadležnih institucija još nije reagovao.

OVO JE 7 NEPOZNATIH ARHITEKTONSKIH ČUDA: I Stari most je među njima! (FOTO) (VIDEO)

Postavljanje šahovnice izazvalo je burna reagovanja u Mostaru u kome su u toku intenzivne političke aktivnosti u vezi sa preuređenjem grada i uređenjem načina održavanja lokalnih izbora.

U Mostaru izbori nisu održani osam godina zbog odluka Ustavnog suda BiH.

(Telegraf.rs / Izvor: blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herceg-Bosna

    28. mart 2016 | 23:28

    Lijepo...pozdrav iz Hrvatske Hercegovine!

  • Mostar

    28. mart 2016 | 23:09

    Mostar je uvijek bio Hrvatski, i nikad neće biti drugačije!

  • Crox

    28. mart 2016 | 22:56

    Hrvatski Mostar, Hrvatska Herceg-Bosna...odbite više od nas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA