TALENTE ZA KRAĐU USAVRŠE PRE LIČNE KARTE: Za dva meseca uhapšeno petoro tek punoletnih i dva dečaka (FOTO)

Policija je danas saopštila da su uhapšeni članove kriminalne grupe za koju se sumnja da je na području grada u protekla četiri meseca "izvršila više krivičnih dela razbojništvo"

  • 6

Kragujevačka policija uhapsila je dva tek punoletna mladića i maloletnika od 16 godina, zbog sumnje za niz razbojništava, odnosno da su krali uz pretnju oružjem.

KRAĐA UŽIVO U SRBIJI: Pogledajte kako je lopov ukrao bicikl dok je pričao telefonom (VIDEO)

To se desilo samo dva meseca nakon što je uhapšeno troje tek punoletnih momaka i jedan maloletnik, koji su za mesec dana počinili neverovatna 24 krivična dela. Po svemu sudeći, mladi Šumadinci talente za krađu i pljačku steknu pre lične karte!

Policija je danas saopštila da su uhapšeni članove kriminalne grupe za koju se sumnja da je na području grada u protekla četiri meseca "izvršila više krivičnih dela razbojništvo", navedeno je u saopštenju.

Uhapšeni su vođa ove grupe M. R. (18), kao i P. C. (18), obojica iz Kragujevca, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati. Protiv trećeg člana, šesnaestogodišnjaka iz Kragujevca, krivična prijava biće podneta nadležnom tužilaštvu u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela prikrivanje i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopštava MUP.

Foto: MUP Foto: MUP

Policija sumnja da su M. R. i P. C. poslednje razbojništvo izvršili 24. marta uveče, kada su, maskirani fantomkom i kapuljačom i naoružani pištoljem i nožem, upali u prostorije pošte u naselju Bresnica u Kragujevcu.

Foto: MUP Foto: MUP

- Uz pretnje, od radnika su oduzeli 350.000 dinara. Prilikom bekstva osumnjičeni su gornji deo trenerke presvukli i odbacili u kontejner udaljen oko 500 metara od pošte, u kome je kasnije i pronađena - kažu u policiji.

Foto: MUP Foto: MUP

Policajci su ispod kontejnera u dvorištu šesnaestogodišnjaka pronašli oko 144.000 dinara, pištolj, 25 komada municije i fantomku, koje je tu ostavio P. C. Pretresom kuća u kojima žive osumnjičeni pronađeni su replika pištolja i bokser, dok je u dvorištu u obližnjoj ulici pronađen odbačen nož, korišćen prilikom izvršenja krivičnog dela.

Foto: MUP Foto: MUP

Ono što je godinama upadljivo u jednom broju krađa jeste što često učestvuje jedan ili više punoletnih kriminalaca, koji nekada i ne kradu sami, ali vode dečake u krađe. Maloletnici ne odgovaraju pred zakonom kao punoletni, zbog čega su i sami žrtve iskusnih kriminalaca, kažu u policiji.

Ovo hapšenje usledilo je nepuna dva meseca nakon što je, početkom februara uhapšeno troje tek punoletnih muškaraca od 18 i 21 godinu i jedan maloletnik star tek 15 godina.

Policija je tada saopštila da su oni za mesec dana izvršili čak 24 krivična dela. Klapa koja nije koristila ni praznike ni vikende za odmor, osumnjičeni su za razbojništva i krađe automobila, nakita, tehničke robe, za otimačine u samoposlugama… Oni su nastupali maskirani šalovima i sa noževima u ruci.

Nakon hapšenja ukupno petoro tek punoletnih momaka i dvoje dečaka od 15 i 16 godina zbog "ozbiljnih" krivičnih dela, za samo dva meseca, postavlja se pitanje kada su oni stigli da uđu u svet kriminala i ko ih je u taj svet uveo.

(M.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hudini

    28. mart 2016 | 22:20

    Promeniti zakonske odredbe o maloletnim licima iz oblasti krivičnog zakonika

  • Zoran

    28. mart 2016 | 21:51

    Odmah po 10 godina robije da se opamete

  • srbenda

    28. mart 2016 | 22:02

    Kako da nesteknu talenat za kradju kad zive u jednom od najsiromasnijih gradova u Srbiji. Ljudi gladni bre aloo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA