Liberland uveo svoju monetu i pivo, počinje prodaja zemlje! (FOTO)

- Ukupno su do sada dobrovoljni darovi i ulaganja za pola godine od nastanka Liberlanda doneli skoro 100.000 američkih dolara - rekao je predsednik Liberlenda Vit Jedlička

  • 11

Samozvani predsednik fiktivne državice Liberland na sedam kvadratnih kilometara sporne teritorije na granici Srbije i Hrvatske, Čeh Vit Jedlička, uveo je nedavno nacionalnu monetu merit, u privredni registar upisao prvo preduzeće, Orosene, promovisao prvo nacionalno pivo "Liberal", a sada je rešio da prodaje i parcele.

PREDSEDNIK LIBERLENDA VAS ZOVE U ZEMLJU BLAGOSTANJA: Evo šta vas čeka u ovom RAJU od države i kako da postanete njen GRAĐANIN! (FOTO)

- Ukupno su do sada dobrovoljni darovi i ulaganja za pola godine od nastanka Liberlanda doneli skoro 100.000 američkih dolara. Još 50.000 dolara investirala je kompanija Liberland setlments korporejšn - rekao je za današnju Mladu frontu Dnes "predsednik" Jedlička.

Predsednik Liberlanda podelio prva državljanstva

Svima koji su poslali novčani poklon ili uložili u izmišljenu mikro državicu Liberland uzvraća sumama u nacionalnim meritima po kursu jedan merit za jedan dolar, a sada im omogućuje da za merite kupe parcele u meandrima Dunava, iako je kontrolu nad tih sedam kvadratnih kilometara do okočanja spora sa Srbijom preuzela prava država, Hrvatska.

Foto: Facebook/Liberland Foto: Facebook/Liberland

Jedlička je rekao da računa da će ove godine ulaganja u Liberland dostići 1,5 milion dolara, a deo tih prihoda obezbedio bi i dobrovoljni porez za preduzeća koja bi odlučila da se upišu u liberlandski privredni registar firmi i zahvaljujući tome počnu da plaćaju porez tu, dobrovoljno, a ne u zemlji u kojoj je do sada bilo njihovo sedište.

Foto: liberland.org Foto: liberland.org

Novac koji se do sada slio u Liberland potrošen je za kupovinu broda, promotivnu kampanju, administrativne troškove i putovanja predsednika Jedličke sa delegacijom na Kanarska ostrva i u Meksiko.

Jedlička, iz marginalne Stranke slobodnih građana bliske bivšem predsedniku Češke Vaclavu Klausu, proglasio je državu Liberland u proleće prošle godine kao zemlju otvorenu za sve koji se rukovode parolom "živi i pusti druge da žive", ne žele da plaćaju porez i da im se država meša u život. Izuzetak su komunisti i fašisti.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Liberland koji uspešno živi svoj virtualni život na internetu i društvenim mrežama Jedlička je proglasio tvrdeći da je to teritorija koje se odriču i Srbija i Hrvatska, znači ničija zemlja, međutim reč je o spornoj teritoriji uz Dunav o kojoj dve zemlje pregovaraju u okviru rešavanja graničnih sporova.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čeda Ekser

    29. mart 2016 | 08:43

    Izgleda da se trudi da ga pojede mrak!

  • Profesor

    29. mart 2016 | 09:18

    Sve to do prve vece kise...oada je cela drzava pod vodom bar metar i po....

  • Ex Yu

    29. mart 2016 | 07:04

    E "Jugovici"..Dok se vi svadjate opet oko neke zemlje, ovaj čeh nas bukvalno za..ba..va!! Probudi se Balkan, počnite da se slazete i saradjujete..dosta vise gluposti i primitizma itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA