RUSIJA ODGOVORILA NA PRISUSTVO NATO-A U EVROPI: Bombardovali 54 terorističke mete

Napadnuta su područja oko sirijskih gradova Palmira i Karjatajn, a u napadima je ubijeno 60 militanata i uništeni su njihovi artiljerijski položaji, prenosi agencija RIA "Novosti"

  • 33

Rusija je u pretklih 24 sata izvršila 23 vazdušna napada u Siriji na 54 terorističke mete, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Preduzete vojne mere su odgovor na porast prisustva snaga NATO-a u Evropi, pre svega na istoku kontinenta.

Napadnuta su područja oko sirijskih gradova Palmira i Karjatajn, a u napadima je ubijeno 60 militanata i uništeni su njihovi artiljerijski položaji, prenosi agencija RIA "Novosti".

PUTIN ČESTITAO ASADU NA OSVAJANJU PALMIRE: Ruske snage će nastaviti da vam pomažu

Stalni predstavnik Rusije pri Alijansi Aleksandar Gruško je ocenio da "SAD nastavljaju da pojačavaju svoje prisustvo u Evropi, posebno kada je reč o istočnom frontu", preneo je Sputnjik.

- Naravno da nećemo ostati pasivni posmatrač, već ćemo da preduzmemo te vojne mere koje smatramo neophodnim kako bi kompenzovali pojačano prisustvo NATO snaga, koje pritom nije opravdano - rekao je Gruško.

RUSKI HEROJ: Usmerio avione na sebe kako bi kolege poubijale DŽIHADISTE!

Govoreći o Ukrajini, on je takođe ocenio da je NATO odigrao krajnje negativnu ulogu, podržavajući one koji žele da se konflikt reši vojnim putem.

Upitan da li očekuje od varšavskog samita NATO-a bilo kakve korake u Ukrajini, Gruško je rekao da toga neće biti jer je NATO već uradio sve što je mogao, prenosi Sputnjik.

Normalizovan rad aerodroma u Rusiji i železničkim stanicama

- Mi vidimo da se te kopnene snage koje su bile obučene od strane instruktora NATO-a rotiraju na liniji razdvajanja na jugoistoku Ukrajine. To pokazuje da je vojna opcija u glavama ukrajinskih vlasti i dalje postojeća, odnosno da je moguće da će želeti takozvani vojni revanš - dodao je Gruško.

PANIKA U RUSIJI: Evakuisan aerodrom i tri železničke stanice u Rostovu na Donu

Prethodno su neimenovani američki zvaničnici najavili da će Pentagon razmestiti oklopnu brigadu u istočnoj Evropi u februaru sledeće godine zbog, kako su naveli, "povećane agresivnosti Rusije". Oklopnu brigadu, prema njihovim rečima, činiće oko 4.500 vojnika, kao i oklopna vozila, tenkovi i druga oprema, navodi Sputnjik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VukBgd

    31. mart 2016 | 08:30

    Rusi se povukli iz Sirije? Hahaha Rusi jači nego ikad!!! Rokaj, samo rooookaj! Vratite teroriste u kameno doba! E da je ova Rusija bila 90-tih.... Eh da je....

  • Pravnik

    31. mart 2016 | 08:25

    Cast Americi i svim silama,ali ako Rusi zele da se odluce braniti oni ce samo nekoliko dugmica pritisnuti i puf ode pola sveta.Nisu ni Ameri glupi,nece ni onu u otvoren sukob sa Rusima.

  • Dragan Stojanovic

    31. mart 2016 | 02:58

    Kakvi su to bolesnici u Evropi! Takve robove još nije bilo već vekovima! A posebno te Istočne države. Zar oni ne shvataju šta Ameri hoće? Gurnuće Evropu u ratu protiv Evrope! (Rusiju) silu koji ni sami Ameri ne mogu blizu. Šta radi Coka Cola!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA