DAĆU SVE ŠTO IMAM DA ČANKA OTERAM U ZATVOR: Pavle Lešanović nastavlja da se bori za pravdu!

Ovako ispada da sam sam sebe unakazio. Zato ću ga ganjati do Strazbura. Daću sav svoj novac i pozajmiću ako treba sav novac koji mogu, samo da isteram pravdu i oteram Čanka tamo gde mu je mesto - kaže oštećeni Pavle Lešanović

  • 41

Pavle Lešanović iz Beograda najavio je da će nastaviti da se sudski bori protiv lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, koji je juče oslobođen optužbi da je u kafanskoj tuči, u oktobru 2012. ugrozio njegovu bezbednost i naneo mu telesne povrede.

NENAD ČANAK OSLOBOĐEN optužbi za prebijanje Pavla Lešanovića!

Kako Tužilaštvo nije uspelo da dokaže navode iz optužnice, Čanak je proglašen nevinim, ali Lešanović nema nameru da odustane.

- Prebijen sam štapom i pištoljem i za to Čanak mora da odgovara, kaže Lešanović za Telegraf, i dodaje: Da su ga ikako osudili, priča bi se tu završila, ali ovako ispada da sam sam sebe unakazio. Zato ću ga ganjati do Strazbura. Daću sav svoj novac i pozajmiću ako treba sav novac koji mogu, samo da isteram pravdu i oteram Čanka tamo gde mu je mesto. Ako bude trebalo, uzeću naskuplje nemačke advokate - istakao je Lešanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Podsećamo, tužilaštvo je optužnicom teretilo Čanka da je u tuči ispred kafane "Tako je suđeno", u septembru 2012. godine, prema Pavlu Lešanoviću izvršio krivična dela nanošenje „lakih telesnih povreda“ i „ugrožavanje bezbednosti“.

Lešanović je optužio Čanka da ga je udario štapom u predelu čela i levog oka, kao i da je prilikom sukoba upotrebljen pištolj, što Tužilaštvo nije uspelo da dokaže, čak ni nakon veštačenja medicinskih eksperata.

"Okrivljeni Čanak jeste priznao da je Lešanovića udario u predelu grudi i vilice, ali taj deo sukoba nije ni bio deo optužnice", rekla je sudija Osnovnog suda Tamara Kucurac.

Tužilaštvo je u završnoj reči predložilo da Čanak bude uslovno osuđen na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, dok je odbrana zatražila njegovo oslobađanje, zbog čega Tužilaštvo ima pravo na žalbu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA